ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:53
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Maribor (SLO), 26.01.2003.
Janica jo jednom na postolju
Janica nas je danas jo jednom impresionirala stigavi na cilj druga unato zdravstvenim problemima. Naime, imala je bolove u trbuhu cijeli vikend. Poslijednji enski slalom prije Svjetskog prvenstva zavrila je odmah nakon pobjednice, Anje Paerson.

Trostruka Olimpijska pobjednica, nepobjediva u slalomu jo od Boia, izgubila je utrku za samo 18 stotinki. Ipak, Zagrebaka je skijaica osvojila dovoljno bodova u slalomu Svjetskog kupa da osvoji mali Kristalni globus. Dodjela nagrada odrat e se u Lillehammeru u Oujku, a tamo bi se trebala nai i sa svojim bratom Ivicom, koji je danas bio 4. u Kitzbuehelu. Jo nam preostaju samo dvije enske slalomske utrke, jedna u Areu, a druga tijekom finala u Norvekoj.

Nakon prve vonje, Janica je povraala na podruju cilja, te joj je lijeniki tim pruao pomo izmeu dviju utrka. Jo nije sigurno da li je u pitanju virus ili gripa, od koje pati i Vedran Pavlek. No, u svakom sluaju, takav zgoditak u ovim uvijetima je zasigurno impresivan.

«Stvarno mi je bilo loe. Kao i prole godine prije Olimpijade. Mislila sam se izvui iz utrke, ali nisam zbog brojnih navijaa koji su me doli vidjeti» rekla je nakon utrke.
«Noas nisam uope spavala i bila sam dosta pasivna tijekom prve vonje. Bila sam iznenaena tako dobrim vremenom. U drugoj sam se vonji jako trudila, ali jedino na to sam mogla misliti je bio odmor koji u uzeti ovaj tjedan. Prvo se vraam u Zagreb, a onda idem u Selce gdje u se nai sa Ivicom. Tamo smo se lijepo proveli proli tjedan i to bi mi trebalo pomoi da se oporavim i ozdravim.»

«Moram se dobro oporaviti i dovesti u formu prije Svjetskog prvenstva jer u se natjecati protiv dobrih skijaica poput Anje Paerson koja je trenutno izuzetno jaka.»

«Dobro je to sam osvojila 2. mjesto jer sam sada sigurna u slalomski kup. To mi je bio jedan od mnogih ciljeva ove zime. Takoer sam poveala status u ukupnom poretku.»

«ao mi je nekih skijaica jer su se neki gledatelji nedolino ponaali. Svi smo mi dobri prijatelji i dobro se slaem sa Anjom i drugim vodeim skijaicama. Zapravo, drimo se skupa izmeu dviju vonji.»

Janica e se natjecati slijedei tjedan u St Moritzu gdje se u ponedjeljak (03. Veljae) odrava superveleslalomska utrka. U prolosti je tamo dobro skijala. Prole je sezone bila 4. u utrci koju je pobjedila Talijanka, Karen Putzer. Ako tamo postigne dobar rezultat, to bi joj moglo dati motivaciju da postigne vie u nadolazeim tjednima. U St Antonu je bila 5. u slalomu, a u kombinacijama nije zavrila vonju. Veleslalomsku utrku je morala izbjei zbog ozlijde.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr