ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 17:04
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Super-G, St. Moritz (SUI), 03.02.2003.
Dorfmeister prvo zlato, Janica 19.
Skijaice su Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu otvorile utrkom superveleslaloma, u kojoj se zlatom okitila Austrijanka Michaela Dorfmeister, dok je Janica Kosteli osvojila 19. mjesto.

Po lijepom vremenu i pred dosta manje gledatelja nego u nedjeljnom superveleslalomu skijaa, najbolje svjetske skijaice ekala je staza s 42 vratiju, 35 promjena smjera, te s otvorenim prvim dijelom i drugim tehniki zahtjevnijim. Same su natjecateljice, pa tako i naa Janica, ponajveu prednost davale vodeoj superveleslalomaici Svjetskoga kupa Francuskinji Montillet, ali se u svim kombinacijama spominjala i naa skijaica. Naalost, Janica nije bila raspoloena kao to je znala biti. Jer, nadali smo se da moe ponoviti Salt Lake City ili Aspen, kada je bila druga, a i etvrto mjesto u poretku superveleslalomaica u Svjetskom kupu davalo je nadu u moda i prvu medalju. No, Janica, koja je imala startni broj 24, stazu je prola za 1:29.25 minutu, sekundu i 77 stotinki sporije od Michaele Dorfmeister. U tom trenutku to je bilo dovoljno za 15. mjesto, kasnije su je pretekle jo etiri skijaice.

«Loe sam vozila, ne znam, zaista sam htjela… Skija mi nije drala, nisam bila dovoljno agresivna… Nadam se da u u iduim utrkama popraviti dojam» - teko je rijei pronalazila Janica nakon ulaska u cilj.
No, ionako je superveleslalom disciplina u kojoj smo od vodee svjetske skijaice najmanje oekivali. One njoj bliskije tek dolaze…

Inae, panjolka Ruiz Castillo spustila se niza stazu prva i dugo drala vodstvo, 15 skijaica nakon nje nije uspjelo ostvariti bolje vrijeme. No, nakon toga stigle su one najbolje: Simard, pa Mendes, Dorfmeister, Meissnitzer…, dok neke favoritkinje nisu ispunile oekivanja. Pogotovo se to odnosi na Carole Montillet, koja je zavrila tek 13., ali i Goetschl, Putzer, Gerg i olimpijska pobjednica Ceccarelli, koja je promaila vrata, razoarale su svoje navijae.

Rezultati superveleslaloma skijaica:
1. Michaela Dorfmeister (Austrija) 1:27.48,
2. Kirsten L. Clark (SAD) 1:27.50,
3. Jonna Mendes (SAD) 1:27.63,
4. Genevieve Simard (Kanada) 1:27.50,
5. Alexandra Meissnitzer (Austrija) 1:28.06,
6. Melanie Turgeon (Kanada) 1:28.12…
19. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:29.25
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr