ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:00
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Super-G, St. Moritz (SUI), 03.02.2003.
Janica 19.
Janica je bila jedna od brojnih favoritkinja koje su imale problema sa dostizanjem svojih potencijala na enskoj super veleslalomskoj utrci u St Moritzu. Dok je Michaela Dorfmeister, koja ove sezone ni jednom nije stigla na postolje, osvojila zlatnu medalju, Francuskinja Carole Montillet, Austrijanka Renate Goetschl ili Talijanka Karen Putzer nisu se uspjele niti pribliiti postolju u prvoj enskoj utrci Svjetskog prvenstva. Glavni krivac za to bio je vjetar, a staza Engiadina je poznata kao jedna od teih.

Ovo je bio prvi put da se Janica ponovno natjecala na utrci u St. Moritzu nakon teke nezgode u prosincu 1999. godine, premda je rekla da joj nee biti problem vratiti se ovu stazu. 19. mjesto i gotovo 2 sekunde zaostatka za pobjednicom nije pokvarilo Janiino raspoloenje. Nije bila ljuta ili razoarana iako joj je to bio jedan od najgorih rezultata ove sezone. Cilj joj je oito bio sigurna utrka, te da na cilj stigne zdrava i spremna za naredne dogaaje, a to su kombinacije i tehnike utrke.

«Zavrila sam 19., ali nema veze!» rekla je sa osmjehom. «Ima dana kada ti ide i ima dana kada ti ne ide. To je jedino objanjenje koje vam mogu dati. Osjeala sam se kao i za veleslaloma u Mariboru. Ne znam to se dogodilo. Ne mogu biti razoarana dananjim rezultatom i ne mogu ga usporeivati sa srebrnom medaljom u Salt Lake Cityu. Ne moe uvijek biti na vrhu, pogotovo ne ako se natjee u gotovo svim disciplinama kao ja.»

«Uvijeti nisu bili sasvim pravedni. Nekima je puhao snaan vjetar, a nekima nije. Favoritkinjama koje su startale kasnije se vrijeme naglo mijenjalo. Michaeli Dorfmeister je vjetar puhao u lea, a Caroli Montillet u lice, te nisu mogle imati iste uvijete u borbi za postoljem. Ali, to vam je skijanje!»

«Nisam radila nikakve posebne greke, skijala sam normalno. To je moda i bio problem. Greke radim kada skijam agresivnije i vie napadam. Od Svjetskog ne oekujem mnogo. Nisam si postavila ciljeve kao to to obino radim.»

«Kao to sam ve rekla, cilj mi je bio pobjediti u ukupnom poretku Svjetskog kupa, kao i u slalomu to sam ve napravila proli tjedan u Mariboru. Kada u s time biti gotova, mogu se koncentrirati na neto drugo!»

Janica e sada imati neto vremena za odmor jer joj je slijedea utrka za tjedan dana, a to e biti kombinacija. Nema namjeru utrkivati se u nedjeljnom spustu.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr