ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:14
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Trening spusta, St. Moritz (SUI), 06.02.2003.
Janica i dalje vozi polako
Janica Kosteli je ponovno odvozila mirnu utrku tijekom druge vonje enskog spustakog treninga. Imala je 35. najbolje vrijeme i bila je preko 3 sekunde iza pobjednice, vicarke Monike Dumermuth. Trostruka se olimpijska pobjednica nije previe trudila dostii svoje potencijale na putu prema cilju. Vremenski uvijeti i spora staza nisu inspirirali vodeu svjetsku slalomaicu koja je upravo na ovoj stazi imala teku nesreu u prosincu 1999. godine.

«Staza je bila spora i nije bila vrijedna uzimanja velikih rizika, jer e slijedea utrka biti ve idui tjedan» rekla je Janica. «Nemam se namjeru natjecati u spustu jer su mi ovdje anse jako male, a i bolje je da se usredotoim na discipline koje mi idu bolje – kombinacije i dvije tehnike discipline» dodala je.

«Nemam problema sa stazom ove godine. Potpuno je drugaija nego 1999. Skokovi su lagani, a snijeg je dosta spor. Ne volim skijati kada je vidljivost tako slaba. Samo se elim prilagoditi terenu i dobiti osjeaj za brzinu. Ovdje se uvijeti mijenjaju prilino brzo. Tek u slijedei tjedan morati biti brza na ovoj stazi.»

Dvadeset i jednogodinja zagrebaka ampionka brzo je napustila mjesto cilja i otila na treninge slaloma. Navodno pati od bolova u koljenu, ali ne vie nego prole godine za Olimpijade u Salt Lake Cityu. U Mariboru je na cilj stigla druga u slalomskoj utrci premda je patila od munine koja joj je sprijeavala koncentraciju.

Janica se u St. Moritzu smjestila u stanu sa svojim roditeljima i uiva u hrani koju joj majka priprema. Mnogo je puta isticala kao joj je Svjetsko prvenstvo manje vano od Olimpijade. «Svjetsko prvenstvo nije toliko bitno za skijanje, za mene je puno vaniji Svjetski kup» rekla je ove sezone. «Ove godine najvaniji ciljevi su mi ukupni poredak i pobjeda u slalomu. Potruditi u se osvojiti medalju u St. Moritzu, ali samo zbog mojih navijaa.»

«Najvea protivnica u tehnikim disciplinama joj je Anja Paerson. U kombinacijama e protivnika biti mnogo vie, ukljuujui i Njemicu Martinu Ertl, svjetsku prvakinju 2001. godine. U etvrtak e se ene odmarati dok e trajati muka kombinacijska utrka.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr