ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:19
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Kombinacija, St. Moritz (SUI), 10.02.2003.
Janica Kosteli je uspjela
Dvije godine nakon to je bila prvakinja Svjetskog kupa, te 12 mjeseci nakon uspjeha na Olimpijadi u Salt Lake Cityu, Janica Kosteli je postigla jo jedan uspjeh u svojoj karijeri i osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu. Unato jakim bolovima u koljenu, Janica se snano borila da pobjedi Austrijanku Nicole Hosp za 6 stotinki, te treeplasiranu Marlies Oester za 2.20 sekundi. Druga Austrijanka, Marlies Schild, je bila 4., i samo su je 2 stotinke dijelile od bronane medalje, dok je Martina Ertl zavrila na dalekom estom mjestu.

Janica, koja nije osvojila medalju 1999. i 2001. godine, morala se boriti, kao i Bode Miller, sve do poslijednjih vrata druge slalomske vonje kako bi osigurala svoje prvo zlato u Svjetskom prvenstvu.

U prvoj je slalomskoj vonji smanjila zaostatak od prve spustake utrke na 17 stotinki, no niti to nije oaralo pobjednicu Nicole Hosp. No, mlada je Austrijanka uzela prevelike rizike na poslijednjoj vonji i izgubila zlato za nekoliko stotinki.

«Cijeli sam dan vodila stranu borbu i bilo mi je stvarno teko» rekla je Janica nakon utrke. «Izgubila sam dosta vremena u spustu i morala sam postii dvije izvrsne vonje kako bi pobijedila Hosp koja je bila jako usredotoena» dodala je.

«Osjetila sam snanu bol nakon spusta i nisam mogla biti brza koliko sam htjela u slalomu. Ova mi zlatna medalja mnogo znai, a pogotovo mojim navijaima koji su uz mene ve godinama. Jako se nadaju da u ove godine imati vie sree nego 2001.»

«Lijepo je to sam ve do 21. godine postigla velike ciljeve u skijanju, ali me jo mnogo toga oekuje u budunosti. to se tie moje ozlijede, ne znam to mi se tono danas dogodilo. Pregledati e mi koljeno i odluiti to bi sada bilo najpametnije za mene. Moda u se malo odmoriti i preskoiti veleslalom kako bi se bolje pripremila za slalom.»

Janica je ozlijedila oba koljena u proteklih 6 godina. Desno je koljeno ozlijedila 1997., te ponovno 2001. godine. Bila je na tri operacije u tjednima prije uspjeha na Svjetskom kupu u oujku 2001, te ga je izgleda ponovno ozlijedila nedovno na kondicijskom treningu prije odlaska u St. Moritz. Bol joj se jutros naglo pojaala nakon spusta u kojem je vrlo dobro startala. U prosincu 1999. godine, Janica je pretrpjela teku nesreu u St. Moritzu dok je trenirala spust, te je jako ozlijedila ligamente na lijevom koljenu. Morala je teko raditi na svom oporavku nakon operacije obavljene u bolnici Bruderholz u vicarskoj.

«Izgleda da je nezgodno stala nakon skoka u spustu» rekao je Vedran Pavlek. «Na se lijenik pobrinuo za njeno stanje najbolje to je mogao i Janica je ponovno pokazala iznimnu hrabrost» dodao je. «Ova je pobjeda bitna i za nju i za ekipu. Na nama je veliki pritisak da ponovimo uspjeh sa Salt Lake Citya i Janica se jako trudila da postigne dobar rezultat i zadovolji svoje navijae.»
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr