ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 15:28
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Kombinacija, St. Moritz (SUI), 10.02.2003.
Janica Kosteli osvojila i prvo svjetsko zlato!
Kristalni globusi ve se kod Janice osjeaju kao kod kue, stan Kostelia postao je pretijesan i za olimpijske medalje, a od ponedjeljka, 10. veljae 2003. riznica je potpuna. Janica Kosteli postala je i svjetska prvakinja!

Vozila se kombinacija, Janica je bila glavni favorit, a poznato je kako je teko nositi tu ulogu. Jo kada se doda bol u koljenu snjene kraljice, jasno je koju teinu ima to zlato.

«Nisam obraala toliko pozornosti Svjetskom prvenstvu, ali drago mi je zbog medalje jer sada nitko ne moe rei: Janica nikada nije osvojila svjetsku medalju» - rekla je sretna Janica.

A do prve hrvatske svjetske medalje Janica je doskijala s bolnom grimasom na licu. Naime, boljelo ju je koljeno, a bol se pojaala nakon to je odvozila spust. Sa startnim brojem 26 krenula je jako dobro, te je taj, tei dio kombinacije, zavrila s malim zaostatkom od samo 67 stotinki sekunde za najbrom, veankom Hargin.

«Kad sam ve postigla dobar rezultat u spustu, bilo bi glupo da ne vozim slalom» - govorila je Janica. U prvoj je vonji slaloma Janica dola do drugog mjesta, smanjivi zaostatak za Hosp na samo 17 stotinki sekunde. «Mogla sam u prvoj vonji ii bre, ali bojala sam se da ne izletim» - rekla je Janica.

A onda je u drugoj slalomskoj vonji Janica Kosteli krenula u svom prepoznatljivu stilu - mirno, sigurno i brzo. I pobijedila sa est stotinki prednosti u odnosu na drugu, Nicole Hosp.

«Ipak mi je to prva medalja sa svjetskih prvenstava i jasno da sam sretna. Sretna sam zbog drugih, jer sam nekima zaepila usta, ali i zbog sebe, jer mi je ta medalja nedostajala u kolekciji. Nisam bila nervozna, samo sam bila umorna prije druge vonje. Jedva sam ekala da sve zavri» - govorila je Janica.

No, koljeno je stvaralo velike probleme i u slalomu. Premda je stigla do zlata, Janica je stala u cilju drei se za bolno mjesto, sa zabrinjavajuom grimasom na licu.

«Nije toliko opasna ozljeda, koliko je bolno. Ujutro me dosta muilo to koljeno i trudila sam se ne misliti na njega» - kae Janica, koja je prije utrke primila injekcije za ublaavanje boli. «Sad u se odmoriti, a zbog koljena trebam razmisliti hou li voziti veleslalom. No, mislim da hou» - zakljuila je Janica.

Rezultati kombinacije skijaica:
1. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 2:41.63,
2. Nicole Hosp (Austrija) 2:41.69,
3. Marlies Oester (vicarska) 2:43.83,
4. Marlies Schild (Austrija) 2:43.85,
5. Maria Reisch (Njemaka) 2:44.60,
6. Martina Ertl (Njemaka) 2:45.02,
7.Julia Mancuso (SAD) 2:45.30,
8. Jessica Lindell-Vikarby (vedska) 2:45.31,
9. Sarka Zahrobska (eka) 2:45.50,
10. Resi Stiegler (SAD) 2:45.65
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr