ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:26
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
St. Moritz (SUI), 14.02.2003.
Janica Kosteli i Anja Paerson ciljaju na zlato u slalomu
Subotnji slalom bi trebao biti jedan od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko godina. Dvije najvee enske skijake zvijezde natjecati e se za jedan veliki zgoditak. Sa jedne je strane, olimpijska prvakinja i dvostruka dobitnica na Svjetskom kupu Janica Kosteli, a s druge, uvijek spremna, Anja Paerson.

veanka Anja Paerson je vie nego sretna to je osvojila jo jedno zlato u veleslalomu u etvrtak, dvije godine nakon osvajanja zlatne medalje u St. Antonu. Ali, nemojte ni pomisliti da je ova vatrena Skandinavka zadovoljna sa petom medaljom od 2001. godine. Ona cilja na jo jedno zlato u subotnjem slalomu kako bi postala prva sportaica koja e uspjeno obraniti slalomsku titulu u modernom skijanju.

Anjin duel sa Janicom, novom prvakinjom u kombinaciji, e biti posebno napet zbog Janiinog zdravstvenog stanja. Janica je, naime, uz bolno koljeno ozlijedila i desno rame dok je zakvaila vrata u drugoj vonji veleslalomske utrke.

Njihove protivnice poput Nicole Hosp, otkria sezone u tehnikim disciplinama i drugoplasirana u kombinaciji, Tanja Poutiainen ili Sonja Nef, mogu se samo nadati da e ove dvije superzvijezde napraviti greke kako bi imale realnu ansu da ih se pobijedi. Ove su sezone obje favoritkinje gotovo unitile svoje protivnice u svim slalomskim utrkama. Naime, Janica je pobjedila u 4, a Anja u ostale 3 utrke.

Od svojeg debija na Svjetskom kupu 1998. godine, Janica je zavrila sve svoje slalomske utrke osim kombinacijske na Svjetskom prvenstvu u St. Antonu 2001., kada je propustila prvu ansu da osvoji zlatnu medalju. ak i kada se osjea loe ili bolesno, kao to je pokazala proli mjesec na utrci u Mariboru kada je patila od munine, Janica se uvije trudi skijati najbre mogue.

Proli se tjedan jako borila da proslavi vaan uspjeh u kombinaciji kada je pobjedila Nicole Hosp za samo nekoliko stotinki nakon tri utrke. Unato bolnom koljenu koje je ozlijedila prije nekoliko godina, eljela se natjecati na veleslalomskoj utrci. «Da su me htjeli sprijeiti u utrkivanju na tako lijepoj stazi i po tako lijepom vremenu, trebali su me vezati» rekla je sa osmjehom novinarima.

Janica je, kao i Amerikanac Bode Miller, jedina prvakinja koja se natjecala u svim disciplinama ove sezone. Te, kao i dvostruki dobitnik zlatne medalje, glavni cilje ove sezone joj je osvojiti Kristalni globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, koji e biti dodjeljen za 4 tjedna u Lillehammeru.

«Svjetski kup mi znai vie nego zlatna medalja na SP-u, ali sada kada je ve imam, jako sam sretna jer sam dobila sve nagrade koje se dijele za skijanje. Moji bi navijai takoer trebali biti sretni, a ja u biti oputenija na nadolazeim utrkama» rekla je nakon kombinacijske utrke.

Janicu vie brine zdravlje nego subotnja utrka, a koljeno e joj pregledati u ponedjeljak u Zagrebu. «Nadam se da u se moi natjecati u sljedeim utrkama, te otii po nagrade u Norveku» rekla je. «Normalno je da ljudi od mene oekuju da pobjedim jer sam do sada imala dobre rezultate, a nadam se da u biti dobra u iduoj utrci» rekla je na novinarskoj konferenciji u petak popodne. «Ne bih se natjecala da ne vjerujem kako imam ansu da osvojim medalju. Nee mi biti lako jer me desna ruka jako boli i neu se moi jako odgurnuti sa tapovima na prvom ravnijem dijelu staze. Na sreu, staza je uglavnom strmija i ja u se truditi kao i obino. Zadovoljiti u se sa bilo kojom medaljom.»

Anja nije tako oputena kao Janica. Ona je zadovoljna jedino ako skija najbre to moe i bude prva na svakoj utrci, a na posljednjoj utrci je bila ak za 1.55 sekundi bra od drugoplasirane.

Za uvjete na stazi se jo ne zna. Ako e staza biti ledena kao u Aspenu, agresivnu bi veanku bilo teko pobijediti, no Janica je bra na glatkom snijegu koji zahtjeva osjeajnije skijanje. Njihov je stil jednako razliit kao i njihovi karakteri, ali im objema neuspjeh teko pada.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr