ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 15:31
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, St. Moritz (SUI), 15.02.2003.
Janica se pribliila drugom zlatu
Unato jakoj boli u desnoj ruci koju je ozlijedila tijekom poslijednjeg veleslaloma, Janica Kosteli je imala najbolje vrijeme u prvoj slalomskoj vonji odranoj pod lijepim vremenom danas ujutro. Nova prvakinja u kombinaciji, pobijedila je Austrijanku Marlies Shild za 40 stotinki, a dobitnicu srebrne medalje u kombinaciji, Nicole Hosp, za 45 stotinki.

Janiina glavna suparnica ove sezone, Anja Paerson, zavrila je na dalekom 15. mjestu u prvoj vonji. Iako ju je ove sezone pobijedila ve tri puta, veleslalomska je prvakinja napravila dvije velike geke u gornjem dijelu staze i od Janice izgubila za 1.60 sekundi.

Janica je vozila isto i agresivno na dnu staze Engiadina, a pri kraju se inilo da ju je opet poela boljeti ruka. Njeno je osoblje izjavilo da nije uzimala nita protiv bolova prije utrke. Pri vrhuncu utrke, Janica je izjavila da cilja na bilo koju medalju, te da e se potruditi u ovoj posljednjoj enskoj utrci Svjetskog prvenstva u St. Moritzu. Navodno su Janicu takoer razljutile izjave nekih od suparnica kako sumnjaju u ozbiljnost njezinih ozlijeda. U ponedjeljak e, nakon pretraga u Zagrebu, Janica znati vie o trenutnom zdravstvenom stanju desnog koljena.

Trostruka olimpijska prvakinja je takav borac da ve na samom startu zaboravi na bilo kakve bolove. U drugoj bi vonji trebala bez problema obraniti vodstvo protiv manje iskusnih skijaica kao to su Schild i Hosp kojima je ovo prvi put da se natjeu za medalje. U kombinacijskom slalomu, Hospova je dokazala koliko je odluna da pobijedi sve do poslijednjih vrata. Naime, od Janice je izgubila za samo 4 stotinke.

Laure Pequegnot je takoer meu motiviranijim skijaicama, no iako je prole sezone bila dominantna, ove se godine nije ni jednom popela na postolje. Niti jedna Francuskinja do sada nije dobila zlato u Svjetskom prvenstvu. Prole je godine Laure osvojila olimpijsko srebro u Salt Lake Cityu i nala se jedno mjesto iza Janice.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr