ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 15:43
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, St. Moritz (SUI), 15.02.2003.
Janici drugo zlato!
Janica Kosteli osvojila je drugu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u St. Moritzu, drugi puta snjena je kraljica bila na najvioj stubi pobjednikog postolja! Znali smo da je slalom njezin, sumnju je tek unosio zdravstveni karton, na kome je debelim slovima bilo podvueno koljeno i rame. No, to je to za Janicu...

U prvoj je vonji Janica pokazala da je ni staza na ijem je startu trebalo poprilino snage za odgurnuti se, ni vatrene protivnice ne mogu zaustaviti u pohodu na novo zlato. Sad je zaista u slalomu osvojila sve... «Jedva sam se prebacila u prvom laufu preko one tange, ali sam uspjela. Na startu su mi protivnice pobjegle, no uspjela sam ih uhvatiti» - govorila je Janica.

U drugoj je vonji malo poveala razliku i odskijala gotovo savreno. I jo jednom u cilju slavodobitno podigla ruke. «Bila sam favoritkinja i zavrila sam kao favoritkinja. Moda e sad bratu biti lake u slalomu, ali opet, moda e mu biti i tee. Jer, imat e obvezu da i on mora osvojiti medalju. Premda, sudei prema onome kako skija, ima dobre izglede» - rekla je Janica.

U ciljnoj areni hrvatski su navijai bakljama pozdravili pobjedu. Pobjedu koja im je jo jednom podarila trenutke sree. «Znate, kad mi se dogodio onaj udarac u veleslalomu, samo sam pomislila: neu se valjda opet ozlijediti u St. Moritzu! No, sve je dobro ispalo, osim to jo boli» - zakljuila je dvostruka svjetska prvakinja, prisjetivi se teke ozljede zaraene u tom vicarskom zimovalitu prije tri godine. Sada e i na taj kobni St. Moritz nositi lijepe uspomene...

I druge su dvije hrvatske reprezentativke zadovoljile. I vie od toga! Nika Fleiss bila je izvrsna osma, ostvarila je svoj najbolji rezultat karijere, dok je Ana Jelui zavrila 24. «Nije jo gotovo! U veleslalomu imamo tri cure meu 30 najboljih, sada dvije meu deset, uz veliko Janiino zlato. Sjajno! A jo nas eka Ivica i njegov slalom...» - dodao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Rezultati slaloma skijaica:
1. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:39.55,
2. Marlies Schild (Austrija) 1:40.18,
3. Nicole Hosp (Austrija) 1:40.46,
4. Anja Paerson (vedska) 1:40.58,
5. Anna Ottosson (vedska) 1:40.94,
6. Sonja Nef (vicarska) 1:41.06,
7. Laure Pequegnot (Francuska) 1:41.30,
8. NIKA FLEISS (HRVATSKA) 1:41.60,
9. Sabine Egger (Austrija) 1:41.62,
10. Tanja Poutiainen (Finska) 1:41.66...
24. ANA JELUI (HRVATSKA) 1:44.16
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr