ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:30
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 13.05.2003.
Janica Kosteli na artroskopskom zahvatu kod Prof. Dr. Benedetta
Nakon operativnog zahvata na desnom koljenu krajem oujka, Janica Kosteli je konstantno osjeala bol na predjelu operiranog meniska. Vrlo udna je bila injenica da nije imala otoka, kao ni poviene temperature na tom dijelu koljena.

Prije tjedan dana otila je na skijaki trening na Hintertux (AUT), te je sve dane skijala, ali uz konstantne bolove. Oekivali smo da e bolovi prestati, no kako ni do danas nisu, kontaktirali smo Dr. Schenka u Schrunsu, gdje je Janica ve bila operirana u rujnu, 2001. i koji je relativno blizu Hintertuxa gdje smo htjeli izvriti pregled. No, na alost Dr. Schenk je trenutno na godinjem odmoru, te smo stupili u kontakt sa Prof. Dr. Benedettom u Feldkirchenu (AUT), te se je u poslijepodnevnim satima Janica Kosteli uputila na pregled u
Feldkirchen u Vorarlbergu gdje je u predveernjim satima obavila pregled nakon kojeg je konstatirano da je potreban manji artroskopski zahvat.

Reagiralo se odmah, te je Janica Kosteli podvrgnuta operativnom zahvatu oko 20.30 sati na meniskusu desnog koljena s kojeg su oiene priraslice koje su bile glavni uzronik bolova. Izvrena je i tzv. kompletna toaleta koljena, ukljuujui i srednji dio lateralnog meniska, kao i minimalne korekcije na stranjem rogu medijalnog meniska. Takoer je izvreno i skraenje stranjeg krinog ligamenta radi bolje stabilnosti koljena.

Pri kontaktima s Prof. Dr. Benedettom, kao i samom operativnom zahvatu, pomogao je i Dr. Darko Mati iz zagrebake klinike za traumatologiju u Drakovievoj ulici, koji se tih dana nalazio na kongresu u Austriji, kao i na Hintertuxu.

Janica Kosteli se nakon operativnog zahvata osjea dobro, te je predviena rehabilitacija od tri tjedna. Jo emo vidjeti dali e se Janica Kosteli vratiti na snijeg u lipnju na Hintertux ili tek u drugoj polovici srpnja u vicarski Zermatt. To ovisi o tijeku rehabilitacije i snjenim uvjetima u lipnju 2003. Za sada jo nije odlueno gdje e se provesti rehabilitacija, a izlazak iz bolnice predvien je ve u srijedu 14.05.2003.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr