ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 15:12
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 21.10.2004.
Hrvatska alpska skijaka reprezentacija brojnija nego ikad
Nakon, za Hrvatski skijaki savez, relativno neuspjene sezone 2003/2004 zbog ozljeda Ivice i Janice Kosteli, nalazimo se na poetku nove sezone 2004/2005 u kojoj su nae najvee elje da i Ivica i Janica ostanu zdravi te da ponovo ponu postizati rezultate kakve su imali prije ozljeda.

Ukoliko im zdravlje dopusti, ciljevi su osvajanje medalje na FIS Svjetskom prvenstvu u Bormiu 2005., te borba Janice za titulu ukupne pobjednice Svjetskog kupa i Ivice za titulu pobjednika slaloma.

Osim Janice i Ivice, ciljevi ostalih naih natjecateljica koji su ve osvajali FIS bodove, Nike Fleiss i Ane Jelui, su daljnje osvajanje FIS bodova a za Niku i ulazak u najboljih 15 slalomaica.

Na zadnja dva FIS juniroska Svjetska prvenstva u alpskom skijanju bili smo vrlo uspjeni; nai natjecatelji osvojili su dvije srebrne medalje u slalomu – Ana Jelui u Serre Chevaliere (FRA) 2003. i Nika Fleiss u Mariboru (SLO) 2004. Nadamo se da e nai uspjeti ponoviti taj rezultat osvajanjem medalje u Bardonecchiji 2005., to se posebno odnosi na Anu Jelui.

Po prvi puta planira se uvoenje skijaa iz B (juniorskog) tima u FIS Svjetsko prvenstvo u Bormiu 2005. Tamo emo imati ukupno 11 predstavnika, naravno ukoliko zadovolje oekivani kvalifikacijski kriterij (prvih 200 skijaica i 350 skijaa).

to se tie Svjetskog kupa, polako emo uvoditi dva nova imena, 17-godinju Mateu Ferk iz Rijeke i, po prvi put, drugog mukog natjecatelja uz Ivicu, talentiranog 18-godinjaka Natka Zrni-Dima iz Zagreba.

Velik dio naih ovosezonskih napora biti e, naravno, usmjeren i prema organizaciji prve utrke Svjetskog kupa u Hrvatskoj, enskog slaloma “Zlatni medvjed” koji e se odrati 20.1.2005. na Sljemenu, povrh Zagreba, i gdje e nastupiti 4 nae skijaice i Ivica Kosteli kao predvoza.

Budui da je ova sezona pred-olimpijska, ve se obavljaju prvi planovi za Torino 2006. U ovom trenutku imamo 9 natjecatelja sa zadovoljenom olimpijskom normom i 2 potencijalna kandidata, tako da emo na slijedee zimske Olimpijske igre slati do sada najvee izaslanstvo hrvatskih skijaa i skijaica.

Svim natjecateljima elimo uspjenu sezonu 2004/2005 bez ozljeda!

HRVATSKI SKIJAKI SAVEZ
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr