ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 17:03
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Soelden (AUT), 23.10.2004.
Odlian start za Janicu u Soeldenu
Janica Kosteli, koja je svoje prve bodove Svjetskog kupa osvojila upravo ovdje 1998, zavrila je utrku na neoekivanom 8. mjestu nakon 4. mjesta u prvoj vonji.

Ovo joj je bio prvi nastup na Svjetskom kupu nakon 2003. i finala u Lillehammeru, gdje je osvojila naslov ukupne pobjednice. Cijelu prolu sezonu propustila je zbog ozljede koljena i problema sa titnjaom, koja joj je i izvaena u operativnom zahvatu prolog sijenja.

Postigla je najbolji rezultat ovdje, po prvi puta se plasiravi u prvih 10. Prolih godina bila je jednom 11., i dvaput 12.

"Ovo mi je najbolji poetak sezone i sretna sam jer sam bila bolja no to sam oekivala." rekla je presretna Janica. "Ovaj rezultat dokazuje da sam dobro trenirala i nadam se da u podii formu u sljedeim mjesecima. Jo ne oekujem puno, glavno da ostanem zdrava i da se zabavljam. Jako mi je nedostajalo natjecanje prole godine, skijanje je moj ivot."

Prvu vonju poela je sa startnim brojem 11 i zaostala samo 1.35 sekundi za Anjom Paersson, koja je osvojila svoju 23 utrku Svjetskog kupa. Drugu vonju zaostatak je bio jo manji - 1.11 sekundi.

Zaostatak za panjolkom Mariom Jose Rienda-Contreras, koja je zavrila trea, bio je samo jednu sekundu. "Nisam ba dobro danas skijala pa sam jako zadovoljna plasmanom." dodala je Janica. "Izgubila sam vremena na kraju prve vonje na ravnom dijelu gdje sam napravila neke pogreke koje obino ne radim." objasnila je. "No ovo je definitvno pozitivan rezultat iako mu ne elim dati prevelik znaaj. Nikad ne zna to se moe desiti, ali ovo je pravi podstrek za cijeli tim."

Janica se na snijeg vratila pred kraj proljea i poela ozbiljnije trenirati tek prije 2 mjeseca, u Zermattu i na Hintertuxu. Prostora za napredovanje e svakako biti u nadolazeim tjednima. Slijedea utrka Svjetskog kupa na rasporedu je za mjesec dana u Aspenu, Colorado, gdje je ve pobjeivala u prolosti.

Velika grupa hrvatskih navijaa pratila je Janicu i snano navijala pri dolasku u cilj. "Lijepo je ponovno biti ovdje, tu sam uvijek ostvarivala dobre rezultate."

Njene protivnice su joj takoer estitale. "Dobro je vidjeti ju ponovno na turneji" rekla je Paersson. "Drago mi je da se vraaju neke velike osobe poput Janice Kosteli i Karen Putzer i da zavravaju u prvih 10."

"Za ovaj sport je vano da postoji velika konkurencija. Odlino je to je Janica ozdravila i to tako dobro skija. Ona je velika zvijezda. Sada e utrke biti puno tee ali i zanimljivije za gledatelje i same natjecatelje."
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr