christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
20/01/2022 - 00:27
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Santa Caterina (ITA), 07.01.2005.
Impresivno 5. mjesto za Janicu
Janica Kosteli postigla je najbolji rezultat karijere u spustu Svjetskog kupa – zavrila je 5. u Santa Caterini, samo pola sekunde iza pobjednice Francuskinje Ingrid Jacquemod. Prije dvije godine u Lenzerheideu je bila 6., a juer ovdje 7.

S obzirom da se Anja Paerson nije natjecala danas kako bi se odmorila i koncentrirala za dolazee tehnike discipline, Janica je uvrstila svoje drugo mjesto u ukupnom poretku. Tanja Poutiainen je jo uvijek prva sa 626 bodova, Janica zaostaje samo 22 boda za njom, a Paerson 65 bodova za Janicom!

Janica je bila oduevljena svojom vonjom usprkos nekoliko pogreaka koje je napravila u gornjem dijelu i pri skoku, te s optimizmom eka Svjetsko prvenstvo. "Ovaj rezultat je jako dobar za moje samopouzdanje" rekla je nakon utrke. "Zadovoljna sam to sam uspjela na obje utrke ostvariti dobar rezultat, to dokazuje i da sam fiziki spremna" dodala je. "Mislim da trenutno mogu bilo koju disciplinu dobro odvoziti."

Kosteli, koja je sada sedma u poretku spustaica Svjetskog kupa ispred Talijanke Isolde Kostner, je bila gotovo dvije sekunde bra danas nego juer – to znai da je na najbrem dijelu staze vozila oko 145 km/h. "Ovo je dobra staza za skijae s iskustvom, bilo bi veliko iznenaenje kada bi za mjesec dana ovdje ne bi pobijedio netko od favorita." rekla je. "Ima nekoliko zahtjevnih dijelova, nadam se da e za mjesec dana neki kutovi kod okreta biti malo smanjeni."

Ante Kosteli je takoer zadovoljan s Janiinom formom. "Lijepo je da je Janica konzistentna od poetka sezone, nadamo se da moe tako nastaviti i dalje." rekao je. "Najvanije je da ostane zdrava!"

Mnogi promatrai misle da e Janica biti favorit za medalje u svim disciplinama na nadolazeem Svjetskom prvenstvu. "Njena forma je u usponu, vrlo je oputena, i mislim da e biti sposobna boriti se za medalju u svim utrkama sljedei mjesec." rekao je bivi talijanski spusta Pietro Vitalini, koji sada komentira utrke za Swiss TV.

"Danas je bila vrlo agresivna, borila se kako bi poboljala svoj rezultat u odnosu na etvrtak. Rubovi skija su joj moda bili preotri, imala je malo problema, no svejedno je impresivno odvozila stazu. Za mjesec dana trebala bi biti na vrhuncu forme."

Sutranji veleslalom biti e odlina prilika da se po trei put ove sezone popne na postolje. Samo austrijanska nova nada Marlies Schild ju je uspjela pobijediti u toj disciplini u Semmeringu. U St Moritzu Janica je pala pred kraj druge vonje, dok se borila za prvu pobjedu u veleslalomu Svjetskog kupa.

Manuèle Lang
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr