ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 17:09
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Aspen (USA), 02.12.2002.
Jo jedno pobjedniko postolje za Janicu!
Hrvatska senzacija Janica Kosteli je postigla jo jedan veliki rezultat na dananjem slalomu u Aspenu gdje je osvojila svoje etvrto postolje u dva tjedna.
Trostruka olimpijska pobjednica, pobjednica ovdje pred dvije godine, je zavrila druga u dananjem slalomu, 41 stotinku iza veanke Anje Paerson, dok je austrijanka Marlies Schild dola do neoekivanog treeg mjesta zahvaljujui impresivnoj drugoj vonji.

Ovo je prvi puta u karijeri da je Janica zavrila druga u slalomu - dan nakon odlinog drugog mjesta u superveleslalomu, no svejedno je bila zadovoljna.
"Imala sam dvije dobre vonje danas, no osjeala sam se mentalno umornom prije druge vonje, i nisam mogla skijati na svom maksimumu na ledenom gornjem dijelu staze" objasnla je.
"Biti uspjean cijelo vrijeme zahtijeva dosta osjeaja, a onda je teko ostati potpuno fokusiran i motiviran".
"Potrebno je puno energije za natjecanje u svim disciplinama i za uvijek dati svoje najbolje i zavriti na postolju. Juer je bio odlian dan, no danas nisam bila tako svjea kako sam trebala."
"U prolosti sam smatrala drugo mjesto gubitnikim mjestom - no promjenila sam miljenje. Jo je potrebno dosta truda za postii drugo mjesto i ja sam zadovoljna svojim dananjim nastupom. Anja je skijala stvarno jako na tvrdom gornjem dijelu staze koji odgovara njenom snanom stilu. Ona je jak skija."
"Ne volim ovu vrstu tvrdog snijega I nisam ga danas najbolje odvozila".
"Kao to sam rekla prije dvije godine, ovaj slalom nije veliki izazov, puno mi se vie svia Super-G staza, koja je odlina, tehniki vrlo zanimljiva. Ne postoji toliko lijepih slaloma za ene - kao jedan ili dva poput St Antona. Mukarci imaju tee staze poput Wengena ili Adelbodena".
"Volim se ovdje natjecati jer gledatelji navijaju za sve nas, zabavno je. U Europi navijai navijaju samo za vlastite trkae. Zato se nadam da emo skoro imati utrku svjetskog kupa u Hrvatskoj, za etiri ili pet godina. Bilo bi divno natjecati se ispred 100 000 gledatelja".
"Zadovoljna sam poetkom sezone do sada, jer sam izgubila neto vremena ovo ljeto zbog zdravstvenih problema. Planirala se natjecati u svim disciplinama, no ne znam da li u to sada uspjeti. Trebam nai neto vremena i za odmor i oputanje. U sljedeih par dana, putujem na Lake Louise gdje u stvari uzimati malo polake".
"Zasada mi dobro ide u svjetskom kupu no ne mislim previe o tome, zasada pokuavam ostati zdrava i motivirana".
"Kada mislim unaprijed, teko mi je zaisliti da u putovati cijelo vrijeme sljedeih etiri mjeseca. Provest u samo par dana kod kue preko Boia, i to je teko".
"Nadam se da su ljudi sretni doma, skijanje je velika stvar u Hrvatskoj, i svi prate na televizija kada se natjeemo. To pokojiputa ini ivot teim kada se vratimo, no sve je to dio igre".

Od petka do nedjelje planirane su utrke na kanadskom Lake Louise gdje je Janica imala dobrih rezultata u prolosti. Bit e to za nju prvi spust od olimpijske kombinacije. "Staza mi je OK, biti e u redu. No vjerojatno u jo morati priekati prije nego se po prvi puta popnem na pobjedniko postolje u spustu".

Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr