ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:28
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 09.11.2005.
Skijaka reprezentacija spremna za nastavak sezone
U novu sezonu ulazimo spremniji no ikad i brojniji no ikad, a budui da je ovo olimpijska godina puno oekujemo od nastupa na ZOI u Torinu, na kojima imamo ak 12 skijaa sa ispunjenom olimpijskom normom, izjavio je na konferenciji za novinare u Zagrebu direktor skijake reprezentacije Vedran Pavlek.

Ova sezona bit e posebna i po tome to emo, u odnosu na prole sezone, vie nastupati u brzim disciplinama, primjerice Nika Fleiss, te Ivica Kosteli, koji e ve na sjevernoamerikoj turneji u Lake Louiseu skijati spust i superveleslalom, kao i kombinaciju u Val d'Isereu i na Olimpijskim igrama u Torinu, dodao je Pavlek.

Spremao sam se za brze discipline i prilino sam zadovoljan kako vozim, tovie ak i uivam. Moje miljenje je da u brzim disciplinama ipak najvie odluuje materijal, dakle skije i priprema, a ove sezone za to je zaduen Peter Pen koji izvrsno obavlja svoj posao. Propustio sam otvaranje sezone u Soeldenu zbog ozljede prsta, ali nisam puno izgubio na treningu jer sam skijao bez tapova. ak oekujem da e mi to bitno pomoi, pogotovo kod ravnotee, kazao je Ivica Kosteli.

Unato zdrastvenim problemima Janica Kosteli je fenomenalno zapoela sezonu Svjetskog kupa u Soeldenu, te se od nje ve na sjevernoamerikoj turneji oekuju vrhunski rezultati.

Zbilja je bilo dobro na pripremama u Hintertuxu, imali smo ak 25 dana zaredom lijepo vrijeme, te sam najvie trenirala brze discipline i polako ulazim u pravu formu. Zdrastvenih problema nemam, mii je u dobrom stanju, a koljeno malo boli, to znai da je sve po starome, kazala je Janica Kosteli.

Kako je rekao glavni trener Ante Kosteli, uspjeh sezone uvelike ovisi o nastupu na Olimpijskim igrama u Torinu, pa Janica i nae ostale skijaice moda i nee voziti slalom i veleslalom u Ofterschwangu 4. i 5. veljae, kako bi spojili barem 14 dana treninga za ZOI.

Nika Fleiss i Ana Jelui su se pripremale u Argentini, a Nika e ove sezone voziti i brze discipline.

Ove sezone se oekuju pravi rezultati i od Yvonne Schnock, skijaice roene u Njemakoj, koja je prije tri i pol godine poela skijati za hrvatsku reprezentaciju, a na pragu ulaska u A reprezentaciju je i Rijeanka Matea Ferk.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr