christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
22/01/2022 - 19:41
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Torino (ITA), 14.02.2006.
Intervju sa Janicom Kosteli
U ponedjeljak nakon popodnevne druge vonje treninga na kojoj je osvojila 16 mjesto sa zaostatkom od 2,34 sekunde iza pobjednice, Janica Kostelic razgovarala je sa novinarima u Hrvatskoj kui u Sestriereu kako bi predstavila svoje planove. Evo nekoliko odgovora vodee skijaice u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Kako se osjea sada?
"Danas sam umorna, to su najvjerojatnije posljedice gripe koju sam imala prije desetak dana. Uz to, teko je trenirati za vie disciplina kao to ja inim. Da navedem jedan primjer; ovih prolih par dana morala sam birati izmeu normalnog ruka ili treninga slaloma. Za jelo mi treba toliko vremena da vie volim skijati i ne gubiti ni minute na snijegu. Staze se zatvaraju u 4.30, pa moram juriti iz San Sicaria, gdje se trenira spust, do Montgenèvrea gdje treniram slalom.”

“Nakon takvog napornog rasporeda, moram se odmoriti i od dana mi ne ostaje nita. Nema naina da radim biloto osim skijanja i treniranja. Nemam vremena ni za otii u teretanu ili za malo proetati vani. Ne volim kada dan proleti tako jer nemam vremena za ivot.”

“Ne alim se na organizaciju ili raspored koji je doista naporan i strog, to je jednostavno tako kad skija u svim disciplinama, nema isti ivot kao skija koji se natjee samo u naprimjer, veleslalomu."


Kako ti se sviaju staze?
"Uvjeti su izvrsni. Talijani znaju pripremiti dobru stazu, a to je najvanije za natjecatelje.”

“Snijeg me stvarno iznenadio, jer nisam oekivala da e biti tako tvrd, a takoer nisam oekivala da na njemu nee biti brzine, ak i ako netko nastupa agresivnije. Skokovi nisu previsoki, nego ba onakvi kakve volim. Imam osjeaj da je staza savrena.”

“Bila sam dosta zadovoljna jueranjim treningom, iako nisam forsirala, kao to to obino inim prvi dan. Danas staza nije bila pregrbava, i nema se to za ispriati osim etiri pada koje nisam vidjela. Stvarno ne razumijem zato je danas bilo toliko padova jer su uvjeti isti kao juer. Nije bilo bre, vremena su manje-vie ista a i snijeg. Moda se vozilo malo agresivnije…”


Kako si ti vozila?
“Nisam dobro skijala u donjem dijelu, no gornji dio je bio ok. Najvei problem je taj da nemogu nai idealnu liniju. I neznam koji je razlog tome. Morat u promjeniti neke zavoje. Zbog toga imamo tri vonje treninga, tako da svaki dan moemo probati neto drugo sa sobom, ali i sa materijalom ako treba.”


Kako se osjea prije svog prvog nastupa i u kojoj si disciplini najjaa?
“Jedva ekam prvi dan utrke, iako neznam to e se dogoditi u srijedu. Ne elim razmiljati o tome i o svemu to me okruuje. Sada sam smirena, i mislim da, ako promijenim strategiju i krenem u analize, mogu samo pokvariti moj koncept. Osjeam se dobro i ne elim znati jesam li bolja u spustu ili slalomu... Mislim da sam najbolja u cross countryju!”


Manuèle LANG
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr