ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 17:10
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Super G, Val d'Isere (FRA), 13.12.2002.
Janica 14. u superveleslalomu
Na treem superveleslalomu sezone, u francuskom Val d'Isereu, Janica Kosteli osvojila je 14. mjesto. Janica je za pobjednicom, Francuskinjom Montillet, zaostala sekundu i 32 stotinke. Time je Montillet stigla na drugo mjesto ukupnog poretka Svjetskog kupa i za Janicom zaostaje 84 boda. Staza je u Val d'Isereu bila je vrlo opasna, od prvih deset skijaica
koje su izile na nju, samo ih je pet stiglo do cilja. A najgore je prola Talijanka Patricia Bassis, zbog ijeg je tekoga pada utrka bila prekinuta na pola sata. Nakon toga sve su skijaice vozile mnogo opreznije, a veliku jje prednost stekla Montillet. Nedostinu za sve skijaice, pa tako i nau Janicu.

- Prole sam godine ovdje bila 12. Zadovoljna sam, moglo je biti i gore. Premda, moglo je i bolje... Ma, ne znam ja napadati, pa Montillet se spustila na glavu, a ja to ne mogu. Pokuavam napasti, ali ne ide tako lako - rekla je nakon utrke Janica.
S obzirom na to da je devet skijaica palo, 14. mjesto nae dive treba gledati i kroz tu prizmu. A i podatak da je s 18 novih bodova ostala u vodstvu u Svjetskom kupu, razlog je zadovoljstvu.
- Ne zbrajam ja bodove prije ili poslije utrke, to proitam. Ve sam naglasila da je moja velika prednost to vozim sve etiri discipline. Premda, ni to mi nee pomoi budem li vozila ko' krava! - alei se zakljuila je Janica.
U subotu e skijaice u talijanskom Sestrieresu voziti slalom po nokaut sustavu. Nakon kvalifikacija, koje poinju u 14 sati, 30 e najboljih izboriti nastup na nedjeljnoj utrci. Tada e Janica doznati i ime svoje
protivnice, koju u nedjelju mora pobijediti ne bi li prola u drugi krug. Deset najboljih skijaica tako e ukupno voziti etiri utrke.
- Sve je to dosta zbrkano, ni mi same ne znamo kako se to tono vozi. A i staze su kratke, to takoer nije dobro - rekla je Janica.
No, bila staza kratka ili duga, slalom je njezina disciplina. I prava prilika da dokae da je 84 boda u ukupnom poretku Svjetskog kupa - premala prednost.

Rezultati superveleslaloma u Val d'Isereu:
1. Carole Montillet (Francuska) 1:07.46,
2. Daniela Ceccarreli (Italija) 1:07.69,
3. Michaela Dorfmeister (Austrija) 1:07.74...
14. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:08.78

Poredak superveleslalomaica u Svjetskom kupu:
1. Carole Montillet 178 bodova,
2. Karen Putzer (Italija) 176,
3. Michaela Dorfmeister 141...
5. JANICA KOSTELI 134

Ukupni poredak skijaica u Svjetskom kupu:
1. JANICA KOSTELI 485,
2. Carole Montillet 401,
3. Karen Putzer 343...
61. NIKA FLEISS 26...
79. ANA JELUI 8
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr