ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 15:13
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
KO Slalom, Sestriere (ITA), 15.12.2002.
Janica zavrila 4. u Sestriereu
Janica Kosteli je zavrila 4. u prvom nokaut slalomu svjetskog kupa, odranom danas u talijanskom Sestriereu, gdje je pobjedila tri puta u ovoj zahtijevnoj disciplini. Nakon tri glatke kvalifikacijske utrke, hrvatska superzvijezda nije uspijela zaustaviti Anju Paerson da pobijedi po drugi puta uzastopce u talijanskom slalomu. Paerson je zavrila dvije stotinke ispred finkinje Tanje Poutianinen, dok je veliki austrijski talent, Nicole Hosp, bila trea.

“etvrto je mjesto u redu, iako sam navikla na drugaije rezulate ovdje” rekla je Janica nakon utrke. “Prole godine nisam ni prola u drugi lauf, nakon povratka, tako da je ovo poboljanje!”
“Ovo je brdo bilo dobro prema meni, imala sam odlinih pobjeda ovdje u prolosti. To je zahtjevna staze kada se koristi dvaput u istom danu”.
“Danas sam se osjeala umornom i na kraju nisam imala snage da se guram do granica. Poetak sezone je traio previe energije, sa toliko utrka u svim disciplinama, onda s putovanjima, jet-lagom, Val d’Isereom...”
“Ne mogu ekati da se malo odmorim i vratim malo zamaha. Kada se natjeete u sve etiri discipline, onda je presudno nai neto vremena za povratiti snagu izmeu dva vikenda”.

Ova je utrka i pojaala Janiinu poziciju u ukupnom poretku svjetskog kupa. Ostala je i u vodstvu slalomaica no sada je samo nekoliko bodova ispred Paerson.
“Sada ve imam vie bodova, nakon etiri tjedna natjecanja, nego nakon cijele prole zime” objasnila je. “Moda je vrijeme za poeti razmiljati o taktici” dodala je Janica. “Ve sam etiri puta bila na podiju – a to je jednako koliko i cijele prole zime”.
“Vano je zadrati ovu razinu kroz zimu i ne izgoriti, a zato emo morati donijeti neke odluke u vezi s mojim programom u sijenju ako postignem dobre rezultate u dolazeim tjednima u Lenzerheideu i Semmeringu”.

“U Lenzerheideu u se takoer natjecati u spustu da dobijem neto tekih bodova u kombinaciji i nadam se da e stvari proi dobro tamo, i nakon toga u Austriji. Ako imam veliku rupu na poetku slijedee godine, moda u poeti birati svoje utrke prije svjetskog u St. Moritzu”.
“Ideja je skupiti dovoljno bodova u minimumu utrka u Sijenju. Bilo bi odlino odmoriti se prije St. Moritza”.

Prole sezone, Janica je odluila preskoiti utrke u Are, vedskoj, za bolju pripremu za Olimpijadu U Salt lake City-u. “Vano je biti svjea kada se odlazi na velike utrke, tako da u paziti na ono to radim u sljedea dva tjedna. Moram donijeti odluku jer je stvarno teko sudjelovati u svemu. Volim spust no za njega se mora trenirati dva ili tri dana, a to oduzima vrijeme i energiju, i ne moe se uvijek zadrati razina u drugim disciplinama”.

Kao i druge natjecateljica u Sestrieru, Janica nije ba oduevljena novim KO formatom u slalomu. “Prekomplicirano je, i prekratko da stvarno doem do izraaja” rekla je.
“Moda bi bilo bolje imati tri laufa, sa najboljim vremenima u dva, ne znam, no ovo mi ba i ne odgovara”.

Janica i roditelji ostaju u Sestrieru prisustvovati mukom slalomu u ponedjeljak popodne i naveer, a onda putuju u Lenzerheide gdje bi trebala poeti s treningom spusta u srijedu.

ML


Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr