ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:56
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 14.10.2008.
Pripreme za nadolazei "Vip Snow Queen Trophy" 2009 u tijeku, Sljeme dobilo organizaciju enske i muke slalomske utrke slijedeih pet godina!
Na dananjoj konferenciji za medije u zagrebakom hotelu Westin Hrvatski skijaki savez i Organizacijski odbor „Vip Trofeja Snjene kraljice“ izvijestili su o pripremama za ensku i muku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog kupa “Vip Snow Queen Trophy“ 2009, koje e se 4. i 6. sijenja 2009. godine odrati na Sljemenu.

Hrvatski skijaki savez i Organizacijski odbor je uz potporu Grada Zagreba, sponzora i partnera u protekle etiri sezone intenzivno ulagao u organizaciju utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu, a sve u cilju postizanja imida utrke i dobivanja povjerenja Meunarodne skijake federacije - FIS, najprije za dugorono domainstvo enske utrke, potom uz ensku i organizaciju muke utrke, a kao krajnji cilj dugorono domainstvo enske i muke utrke. U tome je i uspio te je Meunarodna skijaka federacija - FIS, dodijelila Zagrebu organizaciju enske i muke utrke slaloma FIS Svjetskog kupa na Sljemenu sljedeih pet godina, uvijek u prvom tjednu nakon Nove godine, to jo jednom potvruje veliko povjerenje u organizaciju i izvanredno domainstvo Hrvatskog skijakog saveza i Grada Zagreba.

„Iskustvo od veljae ove godine, kada smo po prvi puta uz ensku bili i domain muke utrke, kao i utrke skijakih legendi, potvrdilo nam je da su i Zagreb i Hrvatska uistinu spremni za ovakav veliki organizacijski poduhvat. Vjerujem da smo opravdali sva oekivanja FIS-a, nivo organizacije podigli smo vrlo visoko i za meunarodne okvire, ali vrsto vjerujem, a to nam je i dodatna motivacija, da u budunosti moemo biti jo bolji. Kao nagrada uspjenoj organizaciji ide i vrlo visoko pozicioniranje sljemenskih utrka po gledanosti u svijetu i to samo nakon etiri godine organizacije.

Naime, prema slubenoj analizi gledanosti svih utrka FIS Svjetskog kupa u sezoni 2007/2008, napravljenoj za FIS od strane nezavisne agencije za praenje medija IFM iz Njemake, utrke FIS Svjetskog kupa “Vip Snow Queen Trophy 2008” uvrtene su na fantastino 3. mjesto po tzv „Media Power Indeksu“ (indeks broja meunarodnih TV stanica koje su prenosile i broja TV gledatelja koji su pratili utrku) odmah iza Kitzbhela (AUT) i Adelbodena (SUI)“
izjavio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrke.

Gradonaelnik Grada Zagreba i predsjednik Inicijativnog odbora utrke, g. Milan Bandi, izjavio je: Iznimno sam zadovoljan organizacijom sljemenskih utrka i promocijom Grada Zagreba kroz te utrke te s dobivanjem dugorone organizacije muke i enske utrke sva ulaganja u Sljeme su se pokazala ispravnim i opravdanim, a drago mi je da na Sljemenu sada puno kvalitetnije mogu skijati i svi graani Grada Zagreba te posjetitelji.

Organizatori Vip Trofeja Snjene kraljice uz glavnog sponzora utrke, tvrtku Vipnet, kao i uz pomo Grada Zagreba, drave i ostalih sponzora za cilj imaju poboljanje natjecanja do najsitnijih detalja, te tako nastaviti s odlinom organizacijom i promocijom Grad Zagreba i Hrvatske u svijetu.

"Ponosni smo to dajemo potporu Savezu koji je skijanje uinio naim najtrofejnijim olimpijskim sportom, a na Zagrebaku goru doveo utrke FIS Svjetskog kupa, najznaajniji godinji sportski dogaaj u Hrvatskoj. Oekujemo jo jednu uspjenu sezonu, dobre rezultate na Svjetskom prvenstvu i ponavljanje nezaboravnih prolosezonskih utrka na Sljemenu“ rekao je Mladen Pejkovi, predsjednik Uprave Vipneta, generalnog sponzora Hrvatskog skijakog saveza, alpskih skijakih reprezentacija te slalomskih utrka Svjetskog kupa na Sljemenu.

Raspored nadolazeih utrka izmijenjen je u odnosu na proteklu godinu tako da e po prvi puta enska slalomska utrka biti dnevna, a muka nona. Nastavit e se i s organizacijom humanitarne utrke bivih skijakih zvijezda „Hypo Zagreb Ski Legends“, koja je ove godine na programu, u nedjelju 4. sijenja nakon zavretka enske slalomske utrke.

Svoj dolazak su uz domaicu Janicu Kosteli potvrdili: Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Franz Klammer i drugi. Humanitarnu utrku skijakih legendi e kao i obje FIS utrke izravno prenositi Hrvatska televizija.

''Hrvatska televizija oduvijek prati vrhunske sportske dogaaje pa je tako od samog poetka i uz skijanje, organizaciju te prijenos utrka na Sljemenu. Prologodinju utrku Svjetskog kupa na Sljemenu uivo su prenosile 22 TV stanice u 19 zemalja Europe te Rusije, SAD-a, Kanade, Japana, a putem satelita i Australije i Novog Zelanda. Visoku profesionalnost radnika HRT-a i kvalitetan rad prepoznali su i predstavnici FIS-a te je reiser Hrvatske Televizije Ranko Varlaj izabran u FIS-ovu radnu skupinu eksperata za produkciju utrka FIS Svjetskog kupa to je dokaz visokog nivoa usluga i profesionalnosti koje obavlja Hrvatska Televizija. Za slijedeu godinu 4. i 6.sijenja 2009. kada je po prvi puta muka utrka slaloma po noi, pripreme ve teku i spremno emo doekati novi izazov'' rekao je g. Bruno Kovaevi, urednik sportskog programa HTV-a.

Utrke e se odrati prema sljedeem rasporedu:

- 4. sijenja 2009.:
09.45 enski slalom – poetak 1. vonje
12.30 enski slalom – poetak 2. vonje
15.30 poetak humanitarne utrke skijakih legendi "Hypo Zagreb Ski Legends"

- 6. sijenja 2009.:
15.15 muki slalom – poetak 1. vonje
18.30 muki slalom – poetak 2. vonje

Ulaznice za utrke bit e u prodaji od poetka prosinca 2008. godine u odabranim Vip centrima i poslovnicama Generalturista te na Internet stanicama Generalturista po cijeni od 100 kn po danu odnosno 150 kn za paket ulaznica za oba dana odnosno sve tri utrke za odrasle te 40 kn po danu ili 60 kn za oba dana za djecu od 7-15 godina, dok e djeca do 7 godina u pratnji roditelja imati besplatan ulaz.

U prodaju e kao i proteklih godina biti puteno 18.000 ulaznica za svaki dan. I ove sezone karte ukljuuju prijevoz autobusima na Sljeme i sa Sljemena, koncerte domaih zvijezda te prigodni program na Sljemenu.

Takoer, organizatori su uz pomo sponzora ponovno osigurali besplatno pie i hranu uz koje oboavatelji skijanja mogu navijati i zabavljati se od ranih jutarnjih sati do kasno u no te biti dio najbolje atmosfere Svjetskoga skijakog kupa.

Bogati zabavni program za gledatelje na glavnome zagrebakom trgu poet e dan prije enske utrke, 3. sijenja 2009. godine u 18.00 sati, nakon ega e uslijediti javno izvlaenje startnih brojeva enske utrke i predstavljanje sudionika humanitarne utrke “Hypo Zagreb Ski Legends“ popraeno koncertima. Program na rasplesanom Trgu bana Josipa Jelaia nastavlja se ve u ponedjeljak 5. sijenja izvlaenjem startnih brojeva za mukarce te koncertom meunarodnog izvoaa s poetkom u 20 sati.

Detaljnije informacije o zavrnim pripremama za petu po redu hrvatsku izvedbu slalomskih utrka FIS Svjetskog kupa novinarima e biti prezentirane na konferenciji za medije prije Boia ove godine kada e se i sve detaljne i konane informacije vezane uz sljemenske utrke moi pronai na slubenoj stranici utrke www.vipsnowqueentrophy.com(ili www.vipsqt.com )

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na:

HRVATSKI SKIJAKI SAVEZ
Nenad Eror
Odnosi s javnou
Tel: +385-1-3093 009
Fax: +385-1-3093 016
Mobitel: +385-91-3093 015
e-mail: eror@croski.hr
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr