christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
22/01/2022 - 19:26
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 23.12.2009.
Sve spremno za Vip Trofej Snjene kraljice
Na dananjoj konferenciji za novinare u zagrebakom Hypo konferencijskom centru Hrvatski skijaki savez i Organizacijski odbor Vip Trofeja Snjene kraljice izvijestili su o zavrnim pripremama za ensku i muku slalomsku utrku Audi FIS Svjetskog kupa, a koje e se 3. i 6. sijenja 2010. odrati na zagrebakom Sljemenu.

esto po redu izdanje FIS Svjetskog skijakog kupa na Sljemenu zapoinje 3. sijenja dnevnom enskom slalomskom utrkom i popodnevnom humanitarnom utrkom skijakih legendi "Hypo Zagreb Ski Legends". A zavrava 6. sijenja, na blagdan Sveta tri kralja, popodnevno-nonom slalomskom utrkom skijaa.

Startna vremena utrka su:

Nedjelja, 3. sijenja 2010.:
- 9:45 h - start prve vonje enskog slaloma
- 12:30 h - start druge vonje enskog slaloma
- 16:00 h - start humanitarne utrke skijakih legendi

Srijeda, 6. sijenja 2010.:
- 15:15 h - start prve vonje mukog slaloma
- 18:00 h - start druge vonje mukog slaloma

Skijalite Sljeme, i organizator, poruili su ujedno kako su im ove godine vremenske prilike ile u prilog. Pa je "Crveni spust" ve sada pokriven dovoljnom koliinom kombinacije prirodnog i umjetno proizvedenog snijega. A kojem toplo vrijeme ovih dana ne bi trebalo bitno natetiti. Ve za nadolazei vikend, meutim, najavljen je novi dolazak hladne fronte. Koja e omoguiti dodatno zasnjeenje staze, kako bi ona bila u potpunosti spremna ve poetkom idueg tjedna.

Treu godinu za redom na Sljemenu e se odrati "Hypo Zagreb Ski Legends" humanitarna utrka skijakih legendi. S koje e donacija od 150 000 kuna iznova biti usmjerena Specijalnoj bolnici za kronine bolesti djeje dobi u Gornjoj Bistri. Svoj nastup na utrci legendi potvrdili su ve tradicionalno Janica Kosteli, Alberto Tomba, Marc Girardelli. Dok e konana lista sudionika utrke biti objavljena na konferenciji za novinare 2. sijenja 2010.

3. sijenja na enskoj utrci Vip Trofeja Snjene kraljice svoj nastup e s nestrpljenjem oekivati Ana Jelui, Nika Fleiss, Matea Ferk, Sofija Novoseli i Tea Pali.

"Iako na posljednjim utrkama moji rezultati nisu bili najbolji, i niti priblini mojem skijanju koje pokazujem na treningu, uinit u sve da dam sve od sebe na Sljemenu. I da ne razoaram predivnu sljemensku publiku", tim je povodom izjavila Nika Fleiss.

Ivica Kosteli, na najuspjeniji skija, i u dosadanjim mukim slalomima na Sljemenu dva puta drugoplasirani, unato nedavnoj operaciji koljena ima elju nastupiti na sljemenskom slalomu. No, s obzirom da je zdravlje ipak najvanije, konana odluka o njegovom nastupu donijet e se oko Nove godine. Ostali lanovi muke skijake reprezentacije - Natko Zrni-Dim, Dalibor amal, Danko Marinelli i Ivan Ratki, svakako e nastupiti na jedinoj utrci FIS Svjetskog kupa pred domaom publikom.

"Nastup na Sljemenu, mojoj planini, iznimno mi puno znai. Radim na tome da budem spreman, ali zbog silne elje da nastupim na svom terenu ipak ne mogu riskirati nastavak sezone i nastup na Zimskim olimpijskim igrama. Te u u Zagrebu 6. sijenja nastupiti samo ako osjetim da sam potpuno spreman", poruio je Ivica Kosteli iz Daruvarskih toplica gdje zavrava postoperacijsku rehabilitaciju i sprema se za povratak na snjeni trening, koji se oekuje kroz nekoliko dana.

"Uoi nastupa na Sljemenu uvijek vlada jedno posebno uzbuenje, uz puno emocija. Nadam se da mi se od toga noge nee ukoiti, ve upravo suprotno, i nadam se da emo svi dati sve od sebe da poneseni predivnom publikom postignemo to bolje rezultate na Sljemenu", izjavio je Natko Zrni-Dim.

"Na Sljemenu sam prole godine, noen sjajnom publikom, osvojio svoje prve bodove u FIS Svjetskom kupu. Stoga se stvarno veselim novom nastupu pred domaim navijaima", nadodao je Dalibor amal.

Nagradni fond za skijaice i skijae na Sljemenu 2010. godine iznosi 135 000 eura. Iako neto smanjen u odnosu na 2009. godinu, i nadalje je na visokom nivou. Nivou koji sljemenske utrke ini posebnima, te ih uz odlinu organizaciju i veliki trud i zalaganje preko 2 000 ljudi koji rade u organizaciji natjecanja i popratnih dogaanja svrstava meu najbolje utrke FIS Svjetskog kupa.

Kao i u dosadanjim utrkama Vip Snow Queen Trophy-ja, posebna je panja posveena gledateljima, koji su svojom sjajnom podrkom posljednjih godina uistinu zasluili vrhunski tretman. Ulaznice za utrke ve su u prodaji u odabranim Vip centrima te poslovnicama Generalturista irom Hrvatske, kao i na njihovim Internet stranicama.

Cijena ulaznice identina je kao i prole godine, i iznosi za jednu utrku 100 kuna. A za djecu od 7-15 godina, koja na utrku dolaze u pratnji odraslih, 40 kuna. Vrlo je povoljan paket ulaznica za dva dana po cijeni od 150 kuna, te za djecu od 7-15 godina 60 kuna. Kao i proteklih godina, ulaznice su raspodijeljene na A (crvenu) i B (plavu) zonu, s polascima iz Zagreba. Te C (zelenu) zonu s polascima iz Stubikih toplica. U cijenu ulaznice ukljuen je prijevoz na Sljeme, ulaznica za natjecanje, koncerti na Krumpiritu, te besplatna konzumacija jela i pia zahvaljujui razumijevanju brojnih sponzora, dobavljaa i partnera.

Osim vrhunske sportske predstave, gledatelje oekuje i dobra zabava u organizaciji generalnog sponzora sljemenskih utrka - tvrtke "Vipnet".

Tako e Vipnet, kao viegodinji partner i generalni sponzor utrka i Hrvatskog skijakog saveza, na Krumpiritu za najmlae osigurati brojne zabavne igre - gaanje snjegovia, sanjkanje i slaganje puzzli - sve i uz nastup Kino kluba. Izvedbom himne utrke pod nazivom "Snjena kraljica", Kino klub e nastojati zagrijati okupljene na Trgu bana Jelaia uoi izvlaenja startnih brojeva, dok e se nae skijake zvijezde druiti i fotografirati sa svojim fanovima u oblinjem Vipovom atoru u Gajevoj ulici. Od ove godine, ljubitelji skijanja u Vip Web shopu mogu nabaviti i eksluzivne majice, flisove i kacige renomiranih proizvoaa, s potpisima Ivice, Natka, Ane i Nike.

Ulaznice za utrke mogue je osvojiti i u brojnim nagradnim igrama. Za mlau populaciju otvorena je Facebook grupa Vip Snow Queen Trophy, gdje se svakoga dana u slijedeih tjedan dana dijele po 4 ulaznice. Dok skijake znalce na Vip portalu oekuje on-line skijaki kviz znanja s ulaznicama za utrku kao nagradom.

Za one koji nee posjetiti utrke na Sljemenu Vipnet je organizirao SMS nagradnu igru "Pogodi pobjednika" tijekom prijenosa utrka na HTV-u. A kao glavnu nagradu osigurao je putovanje na najpoznatiju skijaku utrku FIS Svjetskog kupa u austrijski Kitzbuehel. Uz to, svi ljubitelji skijanja i sportske fotografije od 28.12. imaju priliku posjetiti izlobu nagraenih fotografija sportskih fotografa postavljenu u ast nedavno preminulog fotografa Renca Kosinoia.

"Izloba 24 nagraene fotografije s prethodna dva izdanja sljemenske utrke koja se otvara u ponedjeljak na Starevievom trgu, pored klizalita na terasi Hotela Esplanade, najbolji je uvod u nadolazei Vip Snow Queen Trophy, jedan od najznaajnijih sportskih dogaaja godine u Republici Hrvatskoj", izjavio je Mladen Pejkovi, predsjednik Uprave Vipneta.

Kao i prethodnih godina, Vipnet je u potpunosti tehniki opremio press centre - glavni u Hotelu Westin u Zagrebu, i sub-press centar u Hotelu Tomislavov dom na Sljemenu. Ali i akreditacijski ured, foto-kutke i urede natjecanja. Ve tradicionalno, mjesto za smjetaj natjecateljskih ekipa, skijaa te novinara i brojnih gostiju hotel je Westin u Zagrebu.

Hrvatska televizija e esto izdanje utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu prenositi s 24 kamere, na terenu e biti i dvije SNG ekipe, a "live" prijenos utrka na Sljemenu moi e se gledati u dvadesetak zemalja. Dok e se snimke s utrke emitirati u jo 50-ak zemalja svijeta.

Vip Snow Queen Trophy svake je godine velika i uspjena promocija Grada Zagreba i Hrvatske. Ispitivanja TV gledanosti pokazala su da je prologodinje sljemenske utrke u prijenosu uivo, snimkama, reportaama i vijestima, gledalo preko 220 milijuna gledatelja diljem svijeta. Po emu su sljemenske utrke druge u FIS Svjetskom kupu iza onih u Kitzbuehelu ukupno. No, sljemenske utrke zabiljeile su i najvei broj TV gledatelja uivo u jednoj zemlji. A to je bila Njemaka, u kojoj je ensku slalomsku utrku u prijenosu uivo gledalo 4,76 milijuna gledatelja. A muku utrku 4,67 milijuna gledatelja. Uz najveu gledanost u Njemakoj u odnosu na sve utrke FIS Svjetskog skijakog kupa.

Sljemenske utrke koje se odravaju u sada ve tradicionalnom post-novogodinjem terminu postigle su tako fantastinu gledanost. A tako bi trebalo biti i ove godine, posebno zbog odlinog usklaivanja termina utrka s Novogodinjom turnejom "4 skakaonice" u natjecanju skijaa-skakaa.

Trg bana Jelaia 2. e i 5. sijenja kao i do sada biti popritem javnog izvlaenja startnih brojeva za utrke.

2. sijenja, nakon javnog izvlaenja startnih brojeva za utrku skijaica te predstavljanja suionika za utrku ski legendi, u sklopu cjeloveernjeg programa "dm Snow Queen Ladies Night" odrat e se koncert Tonija Cetinskog. Dok je nakon izvlaenja startnih brojeva za skijae, 5. sijenja, organizator navijaima, graanima Zagreba i brojnim posjetiteljima pripremio nastup legendarne disco-grupe Earth Wind and Fire, dobitnika 10 Grammy-ja i 4 American Music Awardsa.

"Grad Zagreb e kao i do sada pruiti podrku organizatorima, jer se zajedniki projekt od samih poetaka pokazao kao odlian promotor Grada, turizma, i sportskih vrijednosti Grada. I ovom prilikom pozivam sve Zagrepane, graane Hrvatske ali i goste iz drugih zemalja da 3. i 6. sijenja dou na Sljeme. Ali i na dane uoi utrka i na Jelai-plac", naglasio je zagrebaki gradonaelnik Milan Bandi.

Servisne informacije vezane uz posebnu regulaciju prometa na dane utrke ne razlikuju se bitno u odnosu na protekle godine. Te e jo biti pravovremeno objavljene u medijima uoi samih utrka.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr