christian drug rehabilitation ritalin online vivid herbal
ev ilaçları kolit
 
 
14/07/2024 - 07:05
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Lenzerheide (SUI), 22.12.2002.
Janiina 16. pobjeda u karijeri!
Janica Kosteli ostvarila je svoju 16. pobjedu karijere, u Lenzerheideu. Dvaput se protivnicama smjeila sa prvog mjesta, u slalomu i u kombinaciji. Tako je najbolja svjetska skijaica u dva dana osvojila 240 bodova, te drugoplasiranoj, Michaeli Dorfmeister, bjei sa 337 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa! Ne osvoji li Janica nakon toga Kristalni globus, bit e to prvoklasna senzacija... Strah je vladao u naemu taboru uoi poetka slaloma: vrijeme je bilo loe, staza ravna, a Janiin startni broj sedam.

Pa ipak, ve nakon prve vonje naa je skijaica najbliu pratnju ostavila 45 stotinki sekunde iza sebe. U drugoj je vonji poveala prednost na sekundu i 23 stotinke, a u kombinaciji na ak tri sekunde i 49 stotinki ispred druge Martine Ertl! Po jo loijem vremenu, jer u meuvremenu je hladna kia zaledila Lenzerheide...
»Opet na dijelovima nisam nita vidjela od kie, pa su me ak jedna vrata iznenadila! Sreom, na kraju je sve dobro ispalo, premda sam opet ula prie da su nai uspjesi nekima sumnjivi. To me jako smeta i ljuti. Ne dolazi to od skijaica, nego od trenera i ljudi povezanih sa skijanjem.» - rekla je nakon utrke Janica.

U Lenzerheideu ona je bila junakinja dana, kako za dvjestotinjak Hrvata okupljenih uza stazu, tako i za sve nas. Samo nekoliko dana prije boinih blagdana, pruila je hrvatskom narodu razlog za sreu.

»Naravno da smo svi zadovoljni, jer spojiti spust i slalom ogromna je stvar. Isto e uskoro initi i Ivica.» - govorio je otac Ante Kosteli.

Gips se bacio i u prognozu koliko bi bodova Janica trebala jo osvojiti u predstojee 22 utrke za ukupnu pobjedu. »Lani je bila najbolja sa oko 1200 bodova. Sada ih ve ima 775, a jo nije ni polovica sezone! Do kraja nee voziti ba sve spustake utrke, ali bez obzira na to, trebala bi u sporijim disciplinama osvojiti dovoljno bodova za ukupnu pobjedu.» - dodao je Gips.

»Situaciju u Svjetskom kupu treba definirati do Svjetskog prvenstva u St. Moritzu, kako bi se mogla sasvim usredotoiti na to natjecanje.» - dodao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

Tako je zavrila lenzerheidenska pria, u kojoj je Janica ostvarila 13. slalomsku i treu pobjedu u kombinaciji. Time je uinila velik korak prema drugom Kristalnom globusu.

Rezultati slaloma u Lenzerheidenu:
1. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:42.97,
2. Tanja Poutiainen (Finska) 1:44.20,
3. Claudia Riegler (Novi Zeland) 1:44.44...
39. NIKA FLEISS (HRVATSKA)

Poredak slalomaica u Svjetskom kupu:
1. JANICA KOSTELI 330 bodova,
2. Anja Paerson (vedska) 218,
3. Tanja Poutiainen 190...
28. NIKA FLEISS 26

Rezultati kombinacije:
1. JANICA KOSTELI 3:27.50,
2. Martina Ertl (Njemaka) 3:30.99,
3. Maria Reisch (Njemaèka) 3:31.58

Ukupni poredak skijaica u Svjetskom kupu:
1. JANICA KOSTELI 775,
2. Michaela Dorfmeister (Austrija) 438,
3. Karen Putzer (Italija) 419...
73. NIKA FLEISS (HRVATSKA) 26...
93. ANA JELUI (HRVATSKA) 8
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr