ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 17:10
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Spust, Lenzerheide (SUI), 21.12.2002.
Janica 6. u spustu!
Usprkos nepovoljnim vremenskim uvijetima i looj vidljivosti, Janica je zavrila spustaku utrku u Lenzerheideu sa izvrsnim estim mjestom. Izgubila je bitku za prvim mjestom za samo petnaestinu sekunde, ali je pobjedila veliku favoritkinju, Francuskinju Carole Montillet, za vie od sedam desetinki.

Trostruka bi olimpijska pobjednica sigurno dola na prijestolje da je imala nii startni broj od pobjednice, Austrijanke Michaele Dorfmester, koja je startala sa brojem 16.

Janica, koja je imala drugo najbolje vrijeme u konanom spustakom treningu, startala je sa brojem 29, kada se vrijeme naglo pogoralo. Poeo je padati snijeg odmah na startu, te su skijai tee vidjeli problematiku vicarske staze. Zagrebaka je skijaica sve primila mirno, premda je jako ubrzavala niz stazu «FIS Scalotta».

Janica je zadovoljna rezultatom uzevi u obzir opasne uvjete u kojima je skijala. «Jako sam sretna sa rezultatima jer je vrijeme bilo izuzetno loe. Razgovarala sam sa Carole Mointillet i bila je stvano uzrujana. Na treim je vratima vidljivost bila katastrofalna, snijeg je letio ravno u naoale. Cijelo vrijeme sam vozila nagnuta prema naprijed jer se nije vidjelo ni u jednom smjeru.» objasnila nam je Janica. «Vano je da u tom trenutku ostane pribran. Razmiljala sam o tome na startu, te se dvoumila oko same taktike na utrci. Napokon sam se odluila da skijam normalno bez previe napada. Moe biti stvarno opasno kada ne vidi kamo ide. Bitno je vidjeti izboine na vrijeme da te ne iznenade.»

Janiin cilj ovdje je bio da osvoji to vie bodova uz to manje rizika u spustu i slalomu, te da pobjedi u kombinaciji. Do sada je potovala to to si je zacrtala: njena najopasnija protivnica, Martina Ertl, je 25. sa 1.13 sekundi iza nje. Amerikanka, Caroline Lalive, je 20. sa samo sekundom zaostatka! Jo jedna kontrolirana utrka je slalom u nedjelju, koji bi joj trebao omoguiti da povea prednost u ukupnom poretku. Renate Goetschl, pobjednica u prologodinjim kombinacijama, nee se natjecati na slalomu.

Tamo e Janiina navea protivnica biti Anja Paerson, koja je pobjedila u Sestrieresu i Aspenu. Ona nije startala u spustu kako bi sauvala neto energije za poslijednju utrku prije Boia, ali bi na mekom snijegu mogla imati potekoa sa napadima.
ML
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr