ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:23
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Lenzerheide (SUI), 22.12.2002.
Dvostruka pobjeda Janice Kosteli!
Janica Kosteli proslavila je danas jo jednu veliku pobjedu u etvrtom slalomu ove sezone. Pobjedila je sa vodstvom od 1.47 sekundi nad svojom velikom protivnicom, Finkinjom Tanjom Poutianen. Claudia Riegel, koja je ostvarila veliki povratak u drugoj utrci, bila je trea sa 1.47 sekundi zaostatka. veanka Anja Paerson, nedavna pobjednica u Aspenu i Sestrieresu, ispala je iz druge utrke, to je omoguilo Janici da preuzme vodstvo u ukupnom poretku slaloma.

Ovaj trinaesti uspjeh u slalomu Svjetskog kupa, donio joj je i pobjedu u kombinaciji, to joj je i bio cilj od samog poetka. Janica e proslaviti Boi sa jakim vodstvom u sveukupnom poretku Svjetskog kupa nad svojom najveom protivnicom, Austrijankom Michaelom Dorfmeister, koja se takoer bori za bodove u kombinaciji.

«Postigla sam mnogo vie od oekivanog sa jueranjim estim mjestom u spustu, i dananjom dvostrukom pobjedom.» rekla je sa velikim osmjehom, dok su hrvatski fanovi okupirali cilj kako bi joj estitali. «Super je osjeaj skijati tako dobro u slalomu iako sam bila iscrpljena. Uvjeti nisu bili preteki, treba se samo lagano klizati po ovom mekom snijegu. Nisam osjeala pritisak to mi je pomoglo da se spustim kako elim. Iznenadilo me je moje vodstvo, jer nisam previe napadala. Vjerojatno su druge skijaice imale vee probleme.»

Ova bi dvostruka pobjeda trebala Janici bitno pomoi u narednim tjednima. Sada je u boljoj poziciji da bira utrke u sijenju, kako bi sauvala energiju za Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu.

«Vidjet emo kako e Janica skijati u Semmeringu, ali ako e sve biti u redu moda nee voziti utrku u Innsbrucku.» - rekao je njen otac i trener, Ante Kosteli. «Prole smo godine vidjeli da je pametnije uzeti odmor prije utrka za medalje. Nije mogue natjecati se cijelo vrijeme ako nisi u najboljoj fizikoj formi. Janica je imala brojne zdrastvene probleme ovog ljeta, te bi trebala poduzeti neke pametne odluke.»

Janiini nevjerojatni rezultati niu se jo od Svjetskog prvenstva 1998. Bila je na vrhu u veini tih utrka, a da ni jednom nije ispala. To je stvarno impresivan rekord!
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr