ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 15:49
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Veleslalom, Semmering (AUT), 28.12.2002.
Janica zadovoljna svojom formom!
Janica Kosteli je vie nego zadovoljna svojom formom. Trostruka je olimpijska prvakinja priznala da je postigla vie od oekivanog u posljednjem veleslalomu u 2002. godini. «Nakon prvog kruga sam pomislila kako e mi biti teko ui meu prve tri, jer je ispred mene bilo mnogo ve afirmiranih skijaica. Ali, oito sam i ja skijala dobro u tom drugom krugu.» rekla je Janica nakon utrke.

«Veleslalomska staza je bila lijepa i snijeg je bio dobar za moju tehniku, jer se tamo trebalo skijati sa vie osjeaja.» dodala je. «Bila sam jako koncentrirana i sretna to se ovdje mogu natjecati nakon dva dana treniranja u Mariboru.»

Janica je mnogo trenirala u Sloveniji: dva puta od 06:30 do 09:00 sati ujutro, a zatim jo jednom popodne pod svjetlima reflektora. «To je bilo dobro za mene i danas sam uivala. Bila sam smirena i spremna za utrku. Jo sam daleko od toga da skijam savreno u veleslalomu. Nisam jo dovoljno vrsta. Karen Putzer je odvozila dvije dobre utrke, dosta je stabilna na skijama i ne radi gotovo nikakve greke.»

Janica je do sada na Svjetskom kupu osvojila vie od 800 bodova u manje od dva mjeseca, ime se pribliava svojem totalu od 1200 bodova iz 2001. godine na finalima u Areu. Ipak, za nju je osjeaj da bi ponovno mogla osvojiti Kristalni globus jo jako daleko. «Jo imamo mnogo utrka za odvoziti i skijaice poput Karen Putzer ili Michaele Dorfmeister me jo mogu dostii ako nastave ovako napredovati.» rekla je. «Ne elim trenutno previe o tome razmiljati. Za sada sam zadovoljna sa drugim mjestom u veleslalomu i sedmim u spustu.»

Mnogi od tisuu ljudi poredanih uz stazu, navijalo je za Janicu koja je postala globalna zvijezda jo od svoje trijumfalne pobjede u Salt Lake Cityu. «Lijepo je natjecati se ispred toliko super ljudi. Nadam se da u jednog dana voziti utrku Svjetskog kupa i u Hrvatskoj. To bi bilo stvarno lijepo!»

Janica je puna samopouzdanja pred slalomom kojeg je ve osvojila prije dvije godine. Ne smeta joj to e najvjerojatnije doi do jednotjednog odmora, ako se utrke u Berchtesgadenu ne zamjene. «Uvijek se veselim odmoru. Potroila sam puno energije od poetka sezone jer sam vozila gotovo sve discipline.»

Jo je uvijek u planu da Janica i Ivica zajedno treniraju u Innerkremsu iza Nove godine. Ante Kosteli, koji je postavio stazu za drugu utrku, bio je zadovoljan njenim tijekom, te nainom na koji je Janica skijala. «Na toj je utrci jo jednom napravila izvrstan posao, ali je najbitnije to je zdrava i dobro se zabavlja.» rekao je. «Ove je sezone poela izvrsno, pogotovo kada se sjetim kakve je zdrastvene probleme imala prolog ljeta.»
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr