ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:51
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Noni slalom, Semmering (AUT), 29.12.2002.
Jo jedna pobjeda za Janicu!
Hrvatska superzvijezda, Janica Kosteli, jo je jednom nadmaila svoje protivnice u petom slalomu Svjetskog kupa ove sezone. Utrka je odvoena u nedjelju naveer, pod svijetlima reflektora u Austrijskom gradu Semmeringu gdje je pobijedila Francuskinju Christel Pascal za 1.11 sekundi i Talijanku Nicole Gius za 1.78 sekundi.

Samo je dvadeset skijaica zavrilo ovu utrku koja je bila zahtjevna zbog problema sa snijegom. Naime, vrijeme je bilo iznimno toplo u tom dijelu Austrije proteklih dana, ali se ini da to nije smetalo trostruku olimpijsku pobjednicu, koja uiva u kompliciranim stazama. Ovo je Janiina etvrta pobjeda u sezoni, te ukupno sedamnaesta raunajui od sijenja 1999. godine. Ponovno je poveala vodstvo u slalomu i ukupnom poretku Svjetskog kupa, te nam se ini da je sve vie i vie nepobjediva.

Dvadesetogodinja zagrebaka skijaica pribliila se granici od 1000 bodova, to je impresivna brojka jer je postignuta nakon samo dva mjeseca od poetka utrka. U oujku 2001. ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu postigla je sa 1256 bodova. Ako ovako nastavi narednih tjedana, zasigurno e bez problema prijei i 2000 bodova do kraja sezone.

Do sada je to napravio samo Hermann Maier u oujku 2000. godine.

Janica je presretna svojim uspjehom koji bi joj mogao omoguiti odmor od dva tjedna. Ako e osvojiti jo "teih" bodova slijedei tjedan u Bormiu, moe se odluiti na preskakanje utrke u Innsbrucku.

U subotnjem je veleslalomu na cilj dola druga, a pobijedila je Talijanka Karen Putzer koja se danas nije natjecala. "Nisam dobro skijala u prvom krugu tako da sam htjela postii to bolji rezultat u drugom. To je razlog zato sam toliko veeras forsirala." rekla je nakon dodjele nagrada. "Godina mi zavrava predivno. Nadam se kratkom odmoru prije poetka slijedeih utrka. Trenirati u u Innerkremsu zajedno sa Ivicom kojem takoer ide dobro. Tamo emo zajedno proslaviti Novu godinu, a zatim putujem u Bormio. Nikad nisam tamo skijala, tako da je dobro to idem, iako sam bila sretna kada sam ula da su utrke u Berchtesgadenu prekinute."

"Zabavno je biti tako blizu 1000 bodova, ali kao to uvijek kaem, sezona je jo duga, a ja nisam nepobjediva. Neke skijaice danas nisu imale sree, ali se slijedei tjedan mogu vratiti i imati bolji dan."

Ovo je bila dobra veer i za Christel Pascal koja se nadala jo kojem uspjehu od kada je u studenom, u Park Cityu na cilj stigla druga iza Janice. Dobitnica srebrne medalje iz St Antona 2001. godine postigla je tree najbolje vrijeme u prvom krugu. Dola je iza Janice i Austrijanke Marlies Schild, koja je na kraju dola esta. Samo je Janica bila bra od nje u drugom krugu, koji je takoer eliminirao i druge glasovite skijaice poput Finkinje Tanje Poutiainen, Njemice Martine Ertl i vicarke Sonje Nef.

Nika Fleiss je osvojila jo bodova doavi na cilj osamnaesta.

Slijedee enske utrke e se odrati slijedei tjedan u Bormiu, gdje e se slalom i veleslalom voziti u niim predjelima spusta "Stelvio".
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr