ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 15:52
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Super-G, Cortina d'Ampezzo (ITA), 17.01.2003.
Janica sve bolja u superveleslalomu
Janica Kosteli se ponovno nala meu prvih deset skijaica u drugom superveleslalomu u Cortini d'Ampezzo, gdje je pobjedila njena prijateljica Renate Goetschl, a slijedila ju je Alexandra Meissnitzer. Trostruka olimpijska prvakinja zaostala je za njom 40 stotinki, ali je to nije previe brinulo. Njena najvea protivnica u Svjetskom kupu, Karen Putzer, osvojila je tek nekoliko bodova vie, stigavi etvrta, dok je Janica bila peta. Janici je bilo drago to se prvakinja Svjetskog kupa 2000. godine oporavila nakon ozlijede koljena u spustu u Lenzerheideu.

«Malo smo priale u Lake Louiseu i nije bila zadovoljna svojim nastupima. Izgledala je tuno i pokuala sam je ohrabriti» prisjea se Janica. «Uvijek je teko vratiti se nakon ozljede. Postigla je dobre rezultate prije dva dana i nije tako udno to je pobjedila. Staza koju je postavio moj tata, tehniki je teka, ali i zanimljiva za izvrsne skijae poput nje.»

«Ne znam zato su tolike skijaice ispale iz utrke nakon nekoliko vrata. Samo se trebalo malo vie razmiljati» dodala je. «Drago mi je to se vratila. Staza nije bila problem, ali su se neki namuili.»

«Zadovoljna sam svojom izvedbom. Biti meu prvih deset nakon sigurne utrke je uvijek lijepo! Nisam napadala kao inae jer se nisam osjeala snanom kao na poetku sezone. Kao obino, nisam poduzimala nepotrebne rizike ve samo ciljala na dobru i istu utrku. Strmiji dio nisam odskijala ba dobro, ali prevelikih greaka nije bilo. Izgubila sam samo nekoliko stotinki na svakim vratima.»

«Osjeam se dobro. Brine me moj brat jer znam kako mu je sada teko.»
«Spust je proao dobro. Imala sam veih problema na treningu, ali opet, nisam se ni previe trudila. Dovoljno je i da u subotu uem meu prvih dvadeset.»

«Slijedim isti program kao i prije. Ostati zdrava i sauvati to vie energije za Svjetsko prvenstvo u St Moritzu gdje u se najvjerojatnije natjecati u svim disciplinama. To je dosta teko, pa moram tedjeti energiju. Ne elim isprobavati svoje granice.»

Janica je pozitivno komentirala povratak Hermanna Maiera kojeg nije srela otkad su dijelili podij u Areu 2001. godine. «Stvarno je hrabar. Izabrao je teke utrke za povratak i do sada je postigao dobre rezultate» rekla je. «Izgleda da se promijenio i nauio neto u meuvremenu. ula sam da je bio dobar prema Ivici kada su se sreli u Adelbodenu.»

Janica bi se mogla u subotu skijati suzdranije kako bi sauvala snagu za nedjeljni veleslalom – prvi nakon nezgode u Bormiju.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr