ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:54
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Veleslalom, Cortina d'Ampezzo (ITA), 19.01.2003.
Janica druga u Cortini d'Ampezzo
Janica Kosteli zavrila je tjedan u Cortini d'Ampezzo sa nevjerojatnim drugim mjestom na moda najkompliciranijem veleslalomu ove sezone, a pobjedila je veanka Anja Paerson. Paerson, koja nikada prije nije osvojila veleslalom Svjetskog kupa, pobjedila je Janicu za 1.10 sekundi dok je Talijanka Karen Putzer, pobjednica Val d'Iserea i Semmeringa bila trea sa 1.43 sekunde.

Jo jedna Janiina velika protivnica, Michaela Dorfmaister, bila je 5. to je Janici pomoglo da povea svoje vodstvo u ukupnom poretku. Naime, ve sada ima 1240 bodova, gotovo jednako kao 2001. godine kada je osvojila prvi Kristalni globus. Putzer je sada u zaostatku od 503 bodova prema Janici, dok je Dorfmaister trea sa 601 bodova. Janica je u prvoj vonji, koju je postavio Anjin otac Andres, bila 14. Poslijepodne se to promjenilo i bila je vie od pola sekunde bra od Paerson. Ovo je prvi puta nakon olimpijske pobjede prole sezone da je tako dobra u veleslalomu.

«Bila sam uzrujana nakon prve vonje i htjela sam zavriti tjedan sa boljim osjeajem» rekla je nakon utrke. «Bila sam umorna ujutro i skijala sam bez volje. Ne znam to se dogodilo, jednostavno nisam mogla gurati skije i vozila sam kao da se radi o superveleslalomu.»

«Nasreu, uspjela sam pronai ritam tijekom zagrijavanja prije druge vonje. Na startu sam mislila na brata i kako se veselim povratku u Hrvatsku. Poslije sam dobro napadala stazu i zadovoljna sam ishodom. Tu sam postigla ono to nisam mogla prije dva tjedna u Bormiju.» «injenica da je i Ivica dobro skijao u Wengenu dalo mi je hrabrost. Takoer sam mislila na to kako u se napokon vratiti u Zagreb to me jako veseli. Ovo je bio buran tjedan i lijepo je vratiti se u Hrvatsku. Ako e sve biti u redu, najvjerojatnije u trenirati u blizini Zagreba kako bi se pripremila za slijedee utrke u Mariboru.»

Nakon utrke i dodjele nagrada, Janica se pourila u ator gledati bratovu utrku na televiziji. Bila je presretna to je opet na prijestolju kao i prole godine u istoj utrci. «Ovo je savreno, stvarno sam sretna zbog njega jer mu je sigurno bilo teko u potpunosti se usredotoiti na utrku. To mu je bila vana utrka i super je to je to obavio kako treba.»

Nakon Maribora, Janica e uzeti kratak predah i oputati se u Selcu prije odlaska u St Moritz, gdje e se natjecati u svim disciplinama. Iako u Salt Lake Cityu nije vozila spust kako bi se bolje usredotoila na kombinacije, ovaj put e se natjecati na stazi gdje je 1999. teko pala. «Vidjet emo kako u se osjeati nakon prve utrke, a to je superveleslalom. Kombinacije su nakon spusta, ali u imati dovoljno vremena da se oporavim. Ne znam to e se tamo dogoditi. Ne razmiljam o tome koliko u medalja moi osvojiti, bitno mi je da se tamo dobro zabavim. Znam da svi oekuju od mene da budem bolja nego u St Moritzu, ali medalje su nepredvidive. Ako e vrijeme biti dobro, a ja zdrava, vjerojatno u biti dobra u barem jednoj od dvije discipline.»

«Mnogo je dobrih skijaica i mogu biti sigurna da e se natjecateljice poput Anje Paerson snano boriti da me pobjede. Teko je boriti se za medalje nakon tolikih utrka u Svjetskom kupu. Pokuati u, pa emo vidjeti.»
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr