ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 17:13
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Slalom, Maribor (SLO), 26.01.2003.
Janica u Mariboru uzela mali Kristalni globus
U velikoj bitki sa svojim zdravljem i protivnicama, Janica Kosteli u Mariboru je na Zlatnoj lisici uhvatila prvi cilj ove sezone, i teoretski osigurala pobjedu u ukupnom poretku slalomaica. Taj je mali Kristalni globus Janica potvrdila drugim mjestom u utrci u koju je snjena kraljica ula pod - infuzijom! Naime, u subotu se Janica cijeli dan osjeala loe, odvozila dvije veleslalomske utrke i u veernjim satima, sasvim blijeda i shrvana, primila infuziju. Ista je procedura vladala Mariborom i u nedjelju.

«Janica se ne osjea dobro, ali nastupit e samo zbog vas! Ni u kojem drugom sluaju ona to ne bi uinila!» - poruio je putem razglasa hrvatskim navijaima direktor reprezentacije, Vedran Pavlek. I u nedjelju je Janica primila infuziju. Stazom se spustila s drugim vremenom, sporija samo od Anje Paerson, i to za samo 67 stotinki sekunde. Nakon prve vonje nije imala snage ni odvezati pancerice... Ponovo je primila infuziju, te u drugoj vonji ak smanjila zaostatak na samo 18 stotinki!

«Drago mi je da sam se spustila. Nije da glumim junaka, ali ne bi bilo fer da me toliki ljudi dou bodriti, a da se ja ni ne spustim. Prije poetka druge vonje razmiljala sam kako ja to ne mogu, ali pogled na navijae dao mi je dodatnu snagu. A sada, slijedi odmor do Svjetskog prvenstva u St. Moritzu» - govorila je Janica. Hrvatskim je navijaima zahvalila to su doli, ali dio njih i popotala: «Nisu mi jasni ti koji imaju potrebu bacati grude, pa i mene su pogodili s jednom. Nekima valjda ne moete objasniti neke stvari...» - smatra Janica. Sada je osigurala obranu naslova najbolje slalomaice na svijetu sa 610 slalomskih bodova i dvije slalomske utrke prije kraja Svetskog kupa. A i ukupna prednost je porasla na 552 boda.

Naalost, kao ni u subotu u veleslalomu, Nika Fleiss i Ana Jelui nisu se uspjele plasirati u drugu vonju. Nika je sa startnim brojem 30 zavrila 35., te razoarana napustila Maribor, dok je Ana krenula 61. i spustila se do 40. mjesta. Naglasila je - sasvim zadovoljavajue.

Rezultati slaloma u Mariboru:
1. Anja Paerson (vedska) 1:38.98,
2. JANICA KOSTELI (HRVATSKA) 1:39.16,
3. Nicole Hosp (Austrija) 1:39.32...
35. NIKA FLEISS (HRVATSKA)...
40. ANA JELUI (HRVATSKA)

Poredak slalomaica u Svjetskom kupu:
1. JANICA KOSTELI 610 bodova,
2. Anja Paerson 378,
3. Christel Pascal 303...
34. NIKA FLEISS 39

Ukupni poredak skijaica u Svjetskom kupu:
1. JANICA KOSTELI 1342,
2. Karen Putzer 790,
3. Anja Paerson 760...
76. NIKA FLEISS 39...
94. ANA JELUI 12
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr