ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:18
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 06.10.2006.
Janica Kosteli – privremeni prekid karijere
Najbolja hrvatska i svjetska skijaica danas je i slubeno javnost izvijestila o svojim skijakim planovima za budunost.


Stotinjak novinara okupilo se danas u zagrebakom hotelu Westin, na konferenciji za novinare povodom odluke o (ne)nastavku karijere Janice Kosteli. Da je interes novinara i javnosti od poetka ove prie bio zaista velik, najbolje dokazuje, osim dananje posjete u hotelu Westin, ak jedanaest zemalja u koje je Hrvatska radio televizija poslala izravan televizijski prijenos dananje konferencije.

Uvodnu rije na press konferenciji imao je predsjednik Hrvatskog skijakog saveza Sreko Ferenak, koji je kratko kazao kako je Janica Kosteli i dalje najvei sportski promotor svoje zemlje te kako da nije bilo nje, da danas ne bi bilo niti velikog nasljea kojeg hrvatski sport ima.

Potom je rije preuzeo glasnogovornik Hrvatskog skijakog saveza Ozren Mller koji je okupljenima zahvalio na interesu i dolasku te je odmah mikrofon u ruke dao Janici.

Jezgrovita kao i uvijek, Janica je kratko izjavila da je odluila odmoriti se godinu dana od natjecateljskog skijanja, radi ve poznatih zdravstvenih tegoba, bolova u koljenima i leima.

Okupljenima je kazala kako je i dalje tu, da e redovito pratiti sve nastupe naih reprezentativaca te Svjetski kup u cijelosti, s tim da e odreeni dio vremena provesti i na skijama, barem kao moralna podrka ostatku reprezentacije na pripremama te kao mogua predvozaica Snow Queen Trophy utrke na Sljemenu.

Nakon Janiine izjave, direktor hrvatskih alpskih skijakih reprezentacija Vedran Pavlek rekao je kako pomoni treneri, fizioterapeuti i ostali ljudi u teamu u svakom trenutku i nadalje ostaju spremni za sluaj da Janica ponovno stane na skije.

Pavlek je potvrdio i kako su u CroSki-ju, naravno, uvijek znali za bolove koje je Janica trpila tijekom itave prole sezone, no i kako je Janica je toliko jaka osoba da to gotovo da i nije spominjala. Izrazio je i kako mu je ao to Ante Kosteli nije mogao biti na press konferenciji, no i kako je on na Hintertuxu gdje trenira sina Ivicu, kojem e sada moi definitivno posvetiti puno veu panju i pokuati ga vratiti u sam vrh svjetskog skijanja, posebno u slalomu.

Nakon Ivice i Janice Kosteli Pavlek se osvrnuo jo i na to da nikako ne smijemo zaboraviti na ostale nae sada vodee skijaice, prije svega na Niku Fleiss i Anu Jelui, a koje su u prvoj jakosnoj skupini slaloma i koje su sigurno sve spremnije i za najvee rezultate.

"Mnogi su mislili da e nakon odlaska Ive Majoli i Gorana Ivanievia hrvatski tenis biti u velikom padu, meutim danas imamo pobjednike Davis cupa, imamo osvajae olimpijske medalje... Sigurno je da e Hrvatski skijaki savez nastaviti s radom i rezultatima", rijei su Pavleka, koji je zavrio s velikim polaganjem nada u najmlae hrvatske skijae, koje, nadajmo se, eka velika budunost, konkretno mislei na Natka Zrni-Dima, Sofiju Novoseli, Mateu Ferk i ostale.

U drugom dijelu konferencije postavljana su pitanja prisutnih novinara, meu ostalim Janica je upitana i da li je odluka o prekidu karijere konana te da li postoji mogunost povratka u tijeku sezone, na to je Janica jasno odgovorila:

"Nikad se ne zna, no kako sada stvari stoje, 90 % sam sigurna da se elim odmoriti od svega i uivati koliko god mogu. Naravno da u ii na neke utrke i pratiti ostale cure i Ivicu i pomagat koliko mogu".

Na pitanje o eventualnom nastupu na Svjetskom prvenstvu u vedskoj, Janica se samo nasmijala i rekla: "Kratko i jasno: "ne". Ne znam, nemam takvih ambicija, da bi se posebno spremala samo za Svjetsko prvenstvo. Moemo rei da imam ve medalja sa svjetskih prvenstava i da mi moda i nije neki izazov."

Janica je takoer bila upitana da li planira ii na skijanje ove zime, na to je rekla da namjerava i to svuda po malo. Malo na Hintertux, malo do Sldena "uglavnom, namjeravam ih malo zezat dok treniraju i prvenstveno uivati", rekla je Janica.

Na pitanje kako su tu informaciju prihvatili roditelji i brat, rekla je da je ve sama dovoljno zrela i odrasla i da zna sama odluivati te da nema razloga da ju ne podre.

Budui da e ove sezone pratiti skijaka natjecanja iskljuivo iz publike ili preko malih ekrana, Janica se osvrnula i na eventualnu manju zanimljivost natjecanja nakon njenog odlaska, a to je posebno spomenula Anja Paerson.

Janiino miljenje je da u svijetu ima puno dobrih skijaica, a pogotovo mladih Austrijanki koje tek dolaze, te da nita ne ovisi samo o njoj i Anji te da e sezona svejedno biti vrlo zanimljiva.

Na kraju je Janica sve prisutne zamolila da i, ako su negdje vidjeli jednu malu maku, imenom Scuba, da joj jave. Maka se izgubila na podruju Rijeke, a da za nalaznika slijedi i dostojna nagrada.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr