ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 16:22
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 13.10.2006.
Pripreme za Trofej Snjene kraljice 2007. u punom jeku, Sljemenu i slubeno muki slalom 2008.

elni ljudi Hrvatskog skijakog saveza te Organizacijskog odbora sljemenskog Trofeja Snjene kraljice juer u Zagrebu odrali konferenciju za medije, na kojoj su izvijestili o napretku priprema za tree izdanje ovog vrhunskog sportskog dogaaja.


Na konferenciji za medije, odranoj u zagrebakom Westin hotelu, spomenuto je kako bi tree izdanje Trofeja Snjene Kraljice, nonog slaloma FIS Svjetskog kupa za skijaice, ujedno trebalo biti i do sada najbolje izdanje ovog sportskog dogaaja, koji je od iznimne vanosti kako za hrvatsko alpsko skijanje, tako i za Grad Zagreb te promidbu Hrvatske u najirem smislu.

U sezoni 2006/07. Trofej Snjene kraljice odrat e se 4. sijenja 2007. godine, s predvienim startom prve vonje u 15:45 te druge od 18:30h. Ove sezone utrka e po prvi puta proi bez sudjelovanja Janice Kosteli u natjecateljskom dijelu, no ne i bez Janice Kosteli uistinu, budui da e trostruka ukupna pobjednica Svjetskog skijakog kupa na utrci, prema svim najavama, nastupiti kao predvozaica, a imat e i ulogu domaice utrke u najirem smislu.

Ono to je takoer jo iznimno vano spomenuti, jest to da nas u sezoni 2007/08., nakon nedavne i slubene potvrde na FIS-ovim sastancima u Zrichu (SUI), uz Trofej Snjene kraljice po prvi puta oekuje i Trofej Snjenog kralja, takoer slalomska, no dnevna, utrka FIS Svjetskog kupa za skijae. Tada emo, u razmaku od svega nekoliko dana, u Zagrebu ugostiti ne samo najbolje slalomaice, nego i najbolje slalomae svijeta, predvoene Ivicom Kosteliem.

Trofej Snjene kraljice u 2008. voziti bi se trebao 15. veljae, dok bi Trofej Snjenog kralja svoju premijeru doivjeti trebao svega dva dana poslije, 17. veljae 2008.

Ovakva odluka i konana je potvrda visoke organizacijske razine, a koju su hrvatski organizatori pokazali na dosadanjim dvama izdanjima slalomske utrke skijaica na Sljemenu, te e kompletnu svjetsku skijaku kremu u tehnikim disciplinama na nekoliko dana dovesti u Zagreb te Hrvatsku.

Jedna od zanimljivijih novosti vezanih uz Trofej Snjene kraljice 2007. godine jest i ta da e svi gledatelji s kupljenom kartom, primjerice onom najjeftinijom od 100 kn, u toj cijeni uraunate dobiti i besplatnu hranu te pie, a na samome Sljemenu.

Oekuje se, unato natjecateljskom izostanku Janice, no uz prisutnost sjajnih Nike Fleiss, Ane Jelui, Matee Ferk, a vrlo vjerojatno i Sofije Novoseli, dobar odaziv gledatelja, budui da bi upravo oni ovaj dogaaj jo dugi niz godina i nadalje trebali zadrati na zagrebakom Sljemenu, pristupajui mu kao sportskom dogaaju iz redova najvie razine u naoj dravi, neovisno samo i iskljuivo o rezultatima hrvatskih skijaica.

Na jueranjoj konferenciji za medije, direktor Hrvatske alpske skijake reprezentacije Vedran Pavlek potvrdio je i kako Janicu Kosteli moemo oekivati kao gledateljicu i na otvorenju nove sezone FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju, a koje slijedi 28. i 29. listopada u Sldenu (AUT), ba kao i, gotovo sigurno, na Svjetskom prvenstvu u Aareu (SWE), u veljai 2007.

Nekoliko rijei spomenuto je i o planovima hrvatskih skijaica i skijaa u predstojeoj sezoni, pri emu je istaknuto kako e Ivica Kosteli teite svojih ciljeva staviti na nastup na Svjetskom prvenstvu u Aareu, gdje e probasti «napasti» medalje u slalomu i kombinaciji. Nastupat e takoer i na slalomima, pokojoj superkombinaciji, a kada uspije prikupiti 400 bodova koji bi mu garantirali «pristojniji» startni broj, najvjerojatnije i na ponekom veleslalomu, lakem super G-u ili spustu u sklopu Svjetskoga kupa.

Ivici Kosteliu u Svjetskom kupu drutvo bi od hrvatskih skijaa najee raditi trebao Natko Zrni-Dim, a svoje nastupe na utrkama Svjetskog kupa, sukladno prilici i trenutnoj formi, dobiti bi mogli i preostali lanovi B reprezentacije, Dalibor amal, Ivan Ratki, Danko Marinelli te Tin iroki.

Kod djevojaka, u iduoj sezoni najvie se oekuje od trenutno prvih dama hrvatskog enskog skijanja, Nike Fleiss i Ane Jelui, koje bi nastupati trebale na svim slalomima i veleslalomima Svjetskog kupa, a uz njih, na nekima od tih utrka, tu e jo biti i B reprezentativke Matea Ferk te perspektivna Sofija Novoseli.
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr