ev ilaçları kolit
 
 
22/07/2024 - 17:00
Pozadina za va desktop
FIS Ski Federation

Croatian Olympic Comittee
Zagreb (CRO), 06.02.2008.
Sve spremno za "Vip Snow Queen Trophy 2008"
Na dananjoj konferenciji za medije Hrvatski skijaki savez i Organizacijski odbor utrke izvijestili su sve prisutne o zavrnim pripremama za predstojee utrke, koje e se 15. i 17. veljae 2008. odrati na Sljemenu.

Konferenciji su nazoili direktor hrvatskih alpskih skijakih reprezentacija Vedran Pavlek, gradonaelnik grada Zagreba Milan Bandi, direktor Sljeme-Medvednice Dragutin iljak, urednik sportskog programa HRT-a Bruno Kovaevi, voditeljica press centra Kristina Laco, predstavnik MUP-a -Dragan Toki, tehniki direktor VIPnet-a Mladen Pejkovi, lan gradskog poglavarstva za obrazovanje, kulturu i sport Duko Ljutina te osobe koje zasigurno ne treba posebno predstavljati, skijaki reprezentativci Ivica Kosteli te u posljednje vrijeme sve popularniji Natko Zrni-Dim.

Press konferenciju otvorio je Vedran Pavlek estitavi na samome poetku Ivici i Natku na povijesnom uspjehu hrvatskog skijanja, zbog kojeg mu telefon nije prestajao zvoniti, ba kao i u vrijeme kada je Janica osvajala svjetske i olimpijske medalje. Pavlek se potom osvrnuo na prodaju karata, koja je poela krajem prolog tjedna putanjem u prodaju 18.000 ulaznica za svaki dan odravanja utrka. Za sve koji planiraju put Sljemena karte se mogu nabaviti po cijeni od 100 kuna za petak 15.02., kada je na rasporedu enska nona slalomska utrka, te po cijeni od 150 kuna za nedjelju 17.02., kada su na rasporedu muka dnevna slalomska utrka i humanitarna utrka skijakih legendi "HYPO Zagreb Ski Legends". Karte potraite u Vip centrima i te poslovnicama Generalturista.

Ovogodinja novost je paket ulaznica, koja se po cijeni od 180 kuna za oba dana odnosno za sve tri utrke, moe dobiti na svim navedenim prodajnim mjestima. Djeci do navrenih 7 godina starosti omoguen je besplatan ulaz, a za djecu od 7 do 15 godina uz uvjet pratnje najmanje jedne odrasle osobe cijena je 40 kuna za petak, 60 kuna za nedjelju, a 75 kuna za oba dana. U cijenu svih vrsta ulaznica su ukljueni prijevoz na Sljeme, ulaznica za natjecanje, koncerti i zabava na Krumpiritu te, kao i prethodne godine, besplatna konzumacija jela i pia. Kako tvrdi Pavlek, do juer je prodano (tijekom 3 dana) 1.200 ulaznica, to je etiri puta vie nego istoga dana prole godine. No u svakom sluaju treba uzeti u obzir da e najprodavanije razdoblje ionako biti nekoliko dana prije samih utrka. Valja podsjetiti da se ulaznice kao i do sada prodaju za tri zone: A crvenu i B plavu s polascima iz Zagreba (Mihaljevac) i C zelenu s polascima iz Stubikih toplica. Toan raspored sa startnim vremenima utrka je sljedei:

15. veljae 2008.:
15.00 sati enski slalom - poetak 1. vonje
18.00 sati enski slalom - poetak 2. vonje

17. veljae 2008.:
10.15 sati muki slalom - poetak 1. vonje
13.15 sati muki slalom - poetak 2. vonje
17.00 sati poetak humanitarne utrke skijakih legendi "HYPO Zagreb Ski Legends"

Jo jednom je apostrofirano kako se Zagreb tijekom protekle tri godine nametnuo u jedno od najvanijih mjesta i organizatora u kalendaru skijakih utrka FIS Svjetskog kupa, napomenuo je Pavlek. Interes medija je ogroman, a u Zagreb dolazi predsjednik organizacijskog odbora najjae svjetske utrke iz Kitzbhela kako bi iskustva iz Zagreba prenio u tamonju utrku. Svim ljudima koji rade na organizaciji "Vip Snow Queen Trophy-a", a na dan utrke e ih biti preko 2.000, to je veliki kompliment i priznanje za mukotrpan rad i trud. Za razliku od Kitzbhela i Schladminga, gdje je cilj utrke u centru grada, utrka na Sljemenu ima kompliciranu i sloenu transportnu situaciju s obzirom da je cilj na sredini Medvednice.

Zagrebaki gradonaelnik Milan Bandi prisjetio se ne tako daleke 2000. godine kada je s Pavlekom i iljkom tvrdio kako e Zagreb dobiti i organizirati utrku Svjetskog skijakog kupa, a podsjetio je i na injenicu da e etvrtinu izdataka od ukupno 28 milijuna kuna, koliko kota ovogodinja organizacija utrka na Sljemenu, pokriti Grad Zagreb.

Ovo je etvrto izdanje utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu, a Izravni TV prijenos najavilo je 10 svjetskih TV kua. HRT je sukladno prethodnim iskustvima i postavljenom visokom TV standardu, angairao 120 ljudi, koji e proizvesti oko 18,5 sati prijenosa pomou 23 kamere, izjavio je Bruno Kovaevi. S druge strane, za kako se u konanici oekuje, ak 450 akreditiranih novinara od ega 150 stranih, brinut e se ekipa od 40 ljudi dala je do znanja Kristina Laco.

No posvetimo se vie ovogodinjem etverodnevnom sportskom dogaaju, koji e biti obogaen atraktivnom humanitarnom utrkom skijakih legendi. Utrka e se odrati u nedjelju 17. veljae 2008., nakon zavretka utrke mukog slaloma, s poetkom u 17 sati. Startna lista 16 skijakih legendi, koje e u egzibicijskoj utrci voziti paralelni veleslalom na ispadanje, doista je impresivna. Publika e iznova moi uivati u virtuoznim vonjama ni manje ni vie nego Janice Kosteli, Alberta Tombe, Marca Girardellija, Ingemara Stenmarka, Stefana Eberhartera, Bojana Kriaja, Franza Klammera, Gntera Madera, Thomasa Sikore, Hilde Gerg, Finna Christiana Jaggea, Jure Koira, Armina Bittnera i drugih.

Nositelji drijeba bit e Janica, Stenmark, Tomba i Girardelli te se oni nee moi meusobno sastati prije polufinala. Donacija od utrke skijakih legendi, koje su se odrekle svojeg honorara za nastup, namijenjena je Specijalnoj bolnici za kronine bolesti djeje dobi u Gornjoj Bistri.

Od 14. do 17. veljae, na Trgu bana Josipa Jelaia, bit e postavljen veliki video zid i pozornica, gdje e najbolju atmosferu Svjetskog skijakog kupa moi osjetiti i svi oni koji nisu na Sljemenu. Program na glavnom zagrebakom trgu poet e 14. veljae, dan prije enske utrke, u 19:00 sati javnim izvlaenjem startnih brojeva za ensku utrku. Nakon slubene ceremonije izvlaenja startnih brojeva, od 20:30 sati publiku e zabavljati Severina, a cjelokupno dogaanje taj dan nosi naziv "Snow Queen Valentine's Day".

U subotu 16. veljae u 18:45 sati odrat e se javno izvlaenje startnih brojeva za muku utrku, a u 19:05 sati na javnom izvlaenju brojeva predstavit e se sudionici humanitarne utrke skijakih legendi "HYPO Zagreb Ski Legends". U 20:00 sati, odrat e se "Snow Queen Hot Soul Night" koncert gdje, kao poklon organizatora graanima Zagreba i svim posjetiteljima, dolaze legendarni vokalni izvoai The Supremes & The Temptations.

Na dane utrka, 15. i 17. veljae, graanima e na Trgu bana Josipa Jelaia biti omogueno praenje utrka uivo na velikom video zidu, u sklopu kojeg e se u petak 15. veljae izmeu prijenosa dvije vonje enskog slaloma te po zavretku prijenosa druge vonje, odrati atraktivni "Red Bull Snowmobile Show", kaskaderski show na motornim skijakim sanjkama.

Svi koji se zateknu na Sljemenu, u petak 15.02. e uz vrhunski sportski dogaaj moi uivati i u koncertu Hladnog piva, koji e se u pauzi izmeu dvije vonje odrati na Krumpiritu, dok e u nedjelju 17.02. na Krumpiritu, u pauzama izmeu dvije slalomske vonje, te slalomske utrke i utrke skijakih legendi, svirati Psihomodo pop.

Kako bi se izbjegle guve zbog odlaska na utrku i povratka, zagrebaka policija e kao i prethodnih godina uvesti posebnu regulaciju prometa u Zagrebu na dane prije pojedinih utrka (14. i 16. veljae), te na dane odravanja utrka, 15. odnosno 17. veljae.

Tako e u etvrtak, 14. veljae i u subotu, 16. veljae, od 8 do 16 sati za sav promet biti zatvorena Sljemenska cesta od Blizneca do estinskog Lagvia, a u isto vrijeme zatvorena e biti i upanijska cesta broj 2219 od Pila do vrha Sljemena. Na dane utrka navedene ceste bit e zatvorene od 7 sati do 24 sata, odnosno od 6 sati do 21 sat u nedjelju 17. veljae.

Na dane utrka, u petak 15. veljae od 10 do 22 sata i u nedjelju 17. veljae od 6 do 21 sat za sav promet bit e zatvorena i Graanska cesta, Markuevaka cesta od Blizneca do Jazbine, Ksaverska cesta od Jandrieve do Mlinova i Prilaz Kraljiinom zdencu od estinske ceste do estinskog Lagvia. Mogunost prometovanja na tim cestama imat e samo autobusi ZET-a i vozila s akreditacijama. Na dane utrka u Jandrievoj ulici bit e zabranjeno zaustavljanje i parkiranje.

Radi osiguranja nesmetanog odvijanja autobusnog prometa, na tramvajskom okretitu Mihaljevac bit e privremena stajalita tramvaja i autobusa. Na Mihaljevcu je predvieno okupljanje gledatelja i njihov prijevoz autobusima na Sljeme. Izlazak putnika iz tramvaja bit e na stajalitu na Ksaverskoj cesti, dok e autobusi kretati s krianja Ksaverske i Graanske ceste.

I za kraj prenosimo vam rijei Vedrana Pavleka koji kae: "Neovisno o prognozi, koja je dobra, i o stazi, koja je u odlinom stanju, niti u jednome trenutku nije bilo upitno da li e se utrke na Sljemenu odrati!".
Ivica Kostelic official website
Croatian ski team official website
Vip Snow Queen Trophy
Skijanje.hr - Hrvatski ski/board magazin
reset

Copyright © CroSki / Hrvatski skijaki savez 2002-2014 | Tekstualno ureuje magazin Skijanje.hr